Збирали гриби, а знайшли 2 пакунки сигарет: на Волині затримали двох братів, які перевозили контрабанду до Польщі

На Волині було проведено судовий процес проти двох братів, яких спіймали поруч із кордоном з Польщею з двома пакунками сигарет. Обвинувачені стверджували, що сигарети вони знайшли в лісі випадково, коли ввечері збирали гриби. Проте їх визнали винними у спробі незаконного перетину кордону і призначили їм штраф у розмірі 8,5 тисяч гривень кожному, - повідомляє редакція zaxid.net.

У вироку Любомльського райсуду сказано, що двох братів затримали у лісосмузі поруч з українсько-польським кордоном, ввечері, 20 вересня. Вони їхали на мотоциклі та мали з собою два пакунки з сигаретами.

Однак обвинувачені відкинули звинувачення та пояснили, що у той вечір вони збирали гриби поруч з кордоном. Один із них нібито випадково натрапив у лісі на два пакунки, які були обгорнуті у поліетиленову плівку. Після цього брати вирішили повернутися додому, але їх затримали прикордонники.

Адвокат братів наполягав на тому, що слідство не надало достатніх доказів того, що їх метою було незаконно перетнути кордон, і він просив закрити справу. Однак суддя Олег Павлусь прийшов до висновку, що винуватість обвинувачених була доведена.

«Твердження захисника про те, що [обвинувачений] спільно з братом перебували у лісовому масиві неподалік державного кордону і збирали гриби, є малоймовірним з огляду на вечірню пору доби в цей час (18:50 година). Крім цього, [обвинувачений] з братом рухались мотоциклом і мали при собі тютюнові вироби. [...] За таких обставин заперечення захисника щодо незаконного перетину кордону розцінюються як необ’єктивні і надані з метою уникнення відповідальності», – йдеться у постанові суду.

Отже, обидвох братів було визнано винними у спробі незаконного перетину кордону, згідно зі статтею 204-1 частина 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), і їм було призначено штраф у розмірі по 8,5 тисяч гривень кожному.

Варто зазначити, що ця постанова наразі ще не набула законної сили, і обвинувачені мають можливість подати апеляції або оскаржити рішення суду на вищому рівні.



Переглядів: 556
Поширень: 0

Останні новини