У Вінниці пройшло жеребкування серед кандидатів програми "Муніципальне житло ВМТГ"

Сьогодні, 17 жовтня, у місті Вінниця відбулося жеребкування серед кандидатів, які матимуть можливість брати участь у Програмі "Муніципальне житло ВМТГ" для отримання квартир на вулиці Привокзальній, 30, де ведеться будівництво нового житлового об'єкту. Це подія відбулася за участю шести осіб різних соціальних категорій, включаючи військових, працюючих/самозайнятих людей з числа ВПО, правоохоронців та людей з інвалідністю, - повідомляє міська рада.

За словами заступника міського голови Андрія Очеретного, Програма "Муніципальне житло Вінницької міської територіальної громади" успішно функціонує з 2009 року. За цей час близько 1200 родин з Вінниці отримали можливість переїхати у власні квартири в нових будівлях, із яких 946 стали новоселами як учасники Програми. Багатоповерховий будинок на вулиці Привокзальній, згідно проекту, має 161 квартиру і стане однією з найбільших житлових будівель.

У будинку передбачене облаштування підземного паркінгу подвійного призначення. Тобто паркінг не лише розвантажить двір будинку від автомобілів, його також можна буде використовувати, як укриття у разі повітряної тривоги. Особливістю цього об’єкту є заплановане створення освітнього хабу й інклюзивного центру, – розповідає Андрій Очеретний. – Ми реалізуємо цю Програму вже 14 років і вона викликає довіру вінничан завдяки якості та темпам будівництва. Найбільша кількість квартир виділена для учасників бойових дій в російсько-українській війні, а також для людей з числа ВПО, які працюють”.

За його словами, важливим аспектом муніципальної програми є можливість покращення житлових умов для мешканців Вінниці, і ця програма також розширила свої можливості для інших категорій учасників. Це стосується переселенців, які обрали Вінницю своїм новим місцем проживання.

Ми свідомо пішли на цей крок і створили умови для того, щоб люди з числа ВПО могли брати участь у цій Програмі. Таким чином в них ще більше з’явиться можливостей для того, щоб адаптуватися у місті та якнайшвидше інтегруватися у громаду”, – додав він.

Сьогодні, квиток до щасливого майбутнього отримала Лілія, яка є переселенкою та має маленьку доньку. Лілія народилася в Херсонській області, наразі її рідний населений пункт деокупований завдяки Збройним Силам України. Лілія є учасницею Програми "Муніципальне житло ВМТГ" і сповідає великі надії на якнайшвидше закінчення війни. Проте наразі вона планує своє життя у місті Вінниці.



Переглядів: 553
Поширень: 0

Останні новини