Інтернет під час відключення світла: як забезпечити надійне з'єднання

Михайло Федоров розповів про деталі підготовки інтернет-провайдерів до можливого відключення світла. 

"Разом з інтернет-провайдерами готуємося до можливих блекаутів та робимо все, щоб українці мали стійкий до відключень інтернет. Закуповуємо акумулятори, системи резервного живлення, переходимо на енергоощадні інтернет-мережі"- повідомляє Міністр цифрової трансформації України.

На випадок екстрених ситуацій важливо уточнити у наявного інтернет-провайдера, чи він вже перейшов на енергоощадні мережі і на який термін він може забезпечити доступ до інтернету у випадку відсутності електропостачання. Технологія PON є найсучаснішою і дозволяє залишатися онлайн навіть без електропостачання до 72 годин. На сьогодні такими провайдерами користуються 2,7 мільйона українців.

"Якщо відповідь провайдера вас не задовольнить — знайдіть найближчого до вас, який надає послуги PON, і подайте заявку на підключення. Щоб прискорити процес, можна скооперуватися із сусідами", - радить Федоров.

Проте необхідно буде придбати резервний акумулятор (повербанк) для Wi-Fi-роутера, щоб забезпечити стабільну роботу мережі. На фото представлено більше деталей для легшого ознайомлення. 



Переглядів: 388
Поширень: 0

Останні новини