Обмін досвідом між Вінницею і Полтавою: шлях до спільного розвитку та покращення місцевого самоврядування

До Вінниці прибула делегація з Полтави, яка складалася з представників місцевої влади, Полтавської обласної адміністрації та підприємців. Головною метою їх візиту було переймання досвіду Вінниці у сфері адміністративного управління і встановлення партнерських зв'язків з міжнародними організаціями та європейськими містами. Однією з ключових тем була співпраця місцевої влади з бізнесом і інструменти, які Вінницька міська рада використовує для створення інвестиційно привабливого середовища в громаді.

Після двох днів перебування у Вінниці, делегація з Полтави зустрілася з міським головою. Вони відзначили, що Вінниця відома в Україні як місто з комфортними умовами для життя і роботи бізнесу. Сергій Моргунов, висловив надію, що візит представників з Полтави буде плідним і корисним, і вони зможуть впровадити успішні практики у своєму рідному місті.

Делегація приїхала до нас для обміну досвідом, і ми поділилися успішними кейсами, в тому числі в питанні роботи промисловості та індустріальних парків, процесу релокації, який досі триває з початку повномасштабної війни. Для того, щоб відкривалися нові заклади і масштабувалися вже наявні підприємства, наш муніципалітет створює необхідну інфраструктуру, супроводжує підприємців в організаційних питаннях, залучає міжнародних партнерів та впроваджує програми фінансової підтримки, – сказав голова. – Але для того, щоб це реалізувати, потрібно вести діалог. Вміння слухати і чути – має важливе значення. Місто йде на зустріч тим, хто хоче працювати. Це командна робота, від якої багато залежить. Глибоко переконаний, що саме вітчизняний бізнес може розбудувати та зміцнити економіку країни, і пишаюся тим, як впевнено наші підприємці беруть на себе таку відповідальність”.

Поміж екскурсій по місту, делегація також відвідала місцеві підприємства та індустріальні парки, щоб ознайомитися з роботою промислових підприємств. Вони також відвідали багатоповерховий будинок на вулиці Василенка, який був споруджений в рамках Програми "Муніципальне житло ВМТГ". Крім цього, делегація познайомилася з організацією роботи міської ради. Представники Полтави висловили зацікавленість і велике задоволення від ознайомлення з Вінницею. Вони виразили надію на подальший обмін досвідом і співпрацю для спільного розвитку та покращення системи міського самоврядування в обох містах.



Переглядів: 627
Поширень: 0

Останні новини