У Вінниці відновив роботу дитячий садок ЗДО №28 у мікрорайоні Замостя

З вчорашнього дня, 2 жовтня, у Вінницькій громаді став доступним для дітей ще один дитячий садок у мікрорайоні Замостя, відомий як ЗДО №28. За інформацією департаменту освіти Вінницької міської ради, цей дошкільний заклад уклав угоду про співпрацю щодо використання укриття.

Відкриття цього садочка дозволить багатьом маленьким жителям Вінниці повернутися до нормального офлайн навчання у дошкільному закладі. Слід зазначити, що цей садок є компенсуючим, тобто він не лише надає виховання і освіту, а також медичну допомогу, приймаючи дітей із порушеннями зору, які потребують постійного медичного нагляду. Перш ніж діти з такими проблемами можуть відвідувати цей садок, їх батьки повинні пройти огляд у інклюзивно-ресурсному центрі. Про це повідомила керівник дошкільного закладу освіти Тетяна Рублевська.

За її словами, жителям мікрорайону Замостя цей садок був дуже потрібний, і батьки виявили бажання вести своїх дітей на навчання в цьому закладі під належним наглядом педагогів та медичних фахівців. 

«Ми майже два роки працювали у онлайн-режимі, але для діток необхідне живе спілкування, а також постійні лікувальні вправи та процедури для підтримки їхнього зору. Аби малеча систематично його покращувала, з дітками працюють відповідні спеціалісти. Відтепер у батьків з’явилась можливість спокійно працювати, адже діти використовують безпечний простір, який знаходиться поруч із закладом», – каже пані Тетяна.

Вихователі розповіли про перший робочий день у садочку, де діти не хотіли йти додому в кінці дня. Вони весело проводили час, гралися, бігали, смакували смачну їжу, вчилися новому і виконували вправи, спрямовані на профілактику та підтримку зору.

В укритті є великий ігровий простір, зони для відпочинку та сидіння, аптечка та різні навчальні матеріали. Вони сприятимуть зайнятості дітей та відволіканню їх у разі тривоги.

Загалом, у різних мікрорайонах Вінницької міської територіальної громади працює 45 комунальних дошкільних закладів, які продовжують свою роботу у режимі офлайн. Важливо відзначити, що всі ці установи дотримуються правил безпеки в умовах воєнного стану і забезпечують місця у сховищах для всіх дітей, які відвідують їх.



Переглядів: 683
Поширень: 0

Останні новини