Перші 20 учасників Програми "Муніципальне житло ВМТГ" отримали ключі від власних квартир

Вчора, 2 жовтня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов відзначив завершення будівництва ще одного висотного житлового комплексу у Вінниці, який був споруджений в рамках Програми "Муніципальне житло ВМТГ". Цей новий житловий комплекс розташований на вулиці К. Василенка. Під час церемонії вручення ключів від квартир Сергій Моргунов передав 20 ключів від квартир учасникам міської програми, серед яких були військові та переселенці, - повідомляє міська рада.

Сергій Моргунов підкреслив, що програма міського житла вже функціонує протягом 14 років і успішно реалізується в місті. Протягом цього часу було зведено 12 багатоповерхових будівель у різних районах Вінниці, і всі вони славляться високою якістю та надійністю. Однією з основних переваг цієї програми є доступна вартість квадратного метра житла, яка значно нижча від ринкової ціни. Завдяки реалізації міської програми, покращити свої житлові умови вже встигли понад 1000 родин у Вінниці, і з них 860 стали її безпосередніми учасниками.

Це вже другий будинок, який ми зводимо під час повномасштабної війни. Тож до будівництва приступили з урахуванням всіх заходів безпеки, надійності та сучасних підходів, які стосуються енергозбереження та інклюзії. Будинок електрифікований, має підземний паркінг, який може слугувати укриттям, а також оснащений необхідними засобами для людей з інвалідністю по зору. Вітаю всіх новоселів з новим етапом у житті і бажаю якнайшвидшої Перемоги, щоб облаштувати свої оселі вже під мирним небом”, – сказав міський голова Сергій Моргунов.

Сергій Моргунов також зазначив, що найбільша квота на отримання квартир, а саме 18 квартир, передбачалася для сімей учасників бойових дій, а ще 14 квартир були виділені для внутрішньо переміщених осіб.

Однією з щасливих отримувачок ключів від квартир стала Надія Заріцька, дружина українського військового. Поки її чоловік перебуває на фронті, Надія виховує трьохрічну дитину і дуже радіє можливості облаштувати власну оселю. Вона планує залучити чоловіка до цього процесу, і вже після перетину порога квартири вона почала знімати планування на відео, щоб надіслати відео своєму коханому.

Ми молода сім’я і учасники в пільговій категорії “Учасники бойових дій”. Дуже радіємо, що потрапили в Програму і вдячні міській раді за те, що у місті діє такий проєкт. Мій чоловік військовий, з 2014 року він на фронті. Ми маємо маленьку дитину, а отже – потребу у власному житлі. Взяти участь у програмі було спільним рішенням, ми до цього довго йшли. Ми взагалі довго слідкували за цією Програмою і побачили якість збудованих будинків, тому дуже вдячні команді та міській раді за доступне житло”, – розповіла Надія Заріцька.

Фактично, будівництво цієї десятиповерхової споруди розпочалося у серпні минулого року, коли багато підприємств призупинили своє виробництво через повномасштабне вторгнення. Як пояснив заступник міського голови Андрій Очеретний, рішення розпочати такий масштабний будівельний проект з урахуванням всіх чинних норм стимулювало інші підприємства відновити свої виробничі процеси.

За проєктом, цей будинок абсолютно електрифікований, має підземний паркінг, який розвантажить прибудинкову територію від автомобілів, а також він слугуватиме укриттям у разі повітряної небезпеки. Важливим аспектом є інклюзія та доступність для людей з інвалідністю. Зовні будинку будівельники постелили тактильну плитку, а всередині облаштували спеціальні вказівники зі шрифтом Брайля – на поручнях та поруч з ліфтами. Ця багатоповерхівка монолітно-каркасна, а отже — надійна, – розповідає Андрій Очеретний. – У дворі також облаштували дитячий та спортивний майданчик, а ще озеленили територію. Поруч з будинком навіть встановили зарядну станцію для електромобілів. Бажаємо, щоб життя для новоселів у цьому будинку було радісним та спокійним”.

Однією з учасниць Програми, яка вчора теж отримала ключі від квартири у новобудові, стала переселенка з Харкова Віталіна Ющенко. Жінка розповіла, що перш ніж опинитися у Вінниці, пройшла через евакуацію – спочатку з рідного міста, потім з Київщини.

В центрі, де нас прийняли, ми вирішили з родиною, що залишимося у цьому місті. Десь побачила інформацію про Програму “Муніципальне житло” і задумалася, чи не взяти участь. Спершу ми вагалися, бо все життя прожили у Харкові, але все ж вирішили спробувати. Нам пощастило, бо тепер житимемо в нашому улюбленому районі – на Вишеньці. Тут поруч є дуже красивий Вишенський парк, який нам з самого початку полюбився. В новобудові житимемо на 8 поверсі і мені одразу сподобалося планування квартири. Років 13 тому у Харкові ми теж заселялися у новобудову, але там все виглядало інакше і нам довелося багато вкласти в ремонт. Тут, я бачу, буде все по іншому і я дуже цьому радію”, – зазначила Віталіна Ющенко.

Нагадаємо, з весни поточного року триває будівництво VIII об’єкту Програми по вул. Привокзальна, 30.



Переглядів: 608
Поширень: 0

Останні новини