Продавали "квиток" за кордон: на Вінничині судитимуть організаторів групи, які незаконно переправляли чоловіків через кордон

На Вінниччині завершилося розслідування, і тепер суд розглядатиме справу проти учасників організованої злочинної групи, які незаконно перевозили чоловіків через кордон України. За це їм загрожує до 9 років в'язниці.

Спеціалісти поліції закінчили розслідування та передали до суду матеріали стосовно трьох осіб, один з яких є іноземцем. Вони звинувачуються у створенні та організації незаконного переміщення військовозобов'язаних чоловіків за кордон. За цей "квиток" до сусідньої країни платили від 4000 до 5000 доларів США.

Іноземець, якому 44 роки був головним координатором дій учасників групи та організатором схеми. Зловмисники знаходили своїх клієнтів через месенджери, домовлялися про дату і спосіб незаконного перетину кордону і встановлювали вартість за свої послуги.

Незаконна діяльність учасників організованої злочинної групи була припинена слідчими обласного управління поліції спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань та прикордонниками, за підтримки спецпризначенців КОРДу.

Нещодавно слідчі з відділу розслідування за процесуальним керівництвом обласної прокуратури завершили попереднє досудове розслідування кримінального провадження за статтею 332 частина 3 Кримінального кодексу України, що стосується незаконного перевезення осіб через державний кордон України. Зібрані матеріали з обвинувальним актом були направлені на розгляд у суд. За цим злочином обвинуваченим може загрожувати до 9 років позбавлення волі.



Переглядів: 1015
Поширень: 0

Останні новини