ГУР розповіли про спецоперацію «Бариня»: лейтенант армії рф перейшов на бік України

Співробітники Головного управління розвідки Міністерства оборони України, з підтримкою Сил спеціальних операцій ЗСУ, успішно виконали місію під кодовою назвою "Бариня", завдяки якій російський лейтенант Данііл Алфьоров, який був кадровим офіцером армії держави-агресора, перейшов на бік України.

«З червня 2023 року він активно співпрацював із Силами безпеки й оборони України, Головним управлінням розвідки. Алфьоров переконав і добровільно перевів 11 військовослужбовців рф у полон декількома партіями», ― повідомив представник ГУР МО України Андрій Юсов під час пресконференції.

Алфьоров був присутній на брифінгу, оскільки недавно його було евакуйовано Силами спеціальних операцій ЗСУ.

«Коли була загроза життю Алфьорова, Україна здійснила спецоперацію з його контрольованого виводу на українську територію», ― розповів Андрій Юсов.

Лейтенант Алфьоров є випускником московського вищого загальновійськового командного училища і під час війни проти України командував взводом окупаційних військ на правому березі Дніпра в Херсонській області.

«На передовій [серед російських військових] було багато «відмовників», «п’ятисотих», і просто невдоволених умовами. Таких людей відловлювали, кидали в яму, прив’язували до дерев на декілька діб», ― розказав російський офіцер.

Під час співпраці з українською розвідкою, Алфьоров не лише допоміг здатись у полон понад десятьом військовим з Росії, але також надав цінну інформацію для Сил безпеки і оборони України. Він також, відповідно, пройшов усі необхідні процедури, які передбачені для військових, що здаються у полон. Додатково висловив, що є противником злочинної війни росії проти України і оголосив про свій намір боротися проти путінського режиму.



Переглядів: 599
Поширень: 0

Останні новини