Місто Карлсруе в Німеччині вкотре не стоїть осторонь: до Вінниці прибули 2 великі вантажівки з гуманітарною допомогою

У Вінниці отримали нову партію гуманітарної допомоги від нашого побратимського міста Карлсруе в Німеччині. Німецькі партнери активно залучаються до організації благодійних ярмарків та заходів, щоб підтримати Вінницьку громаду. Цього разу прибуло дві великі вантажівки, завантажені різними необхідними речами, більшість з яких призначена для місцевих шкіл і лікарень,- повідомляє міська рада.

Мер Вінниці, Сергій Моргунов, висловив щиру вдячність громаді Карлсруе та меру Франку Ментрупу за їхню активну підтримку та небайдужість до потреб вінничан.

Зможемо підсилити новими ліжками, тумбами та візками наші лікарні. А укриття в закладах освіти дообладнаємо партами, стільчиками та дошками, щоб діти змогли комфортно перечікувати повітряну тривогу та навіть продовжувати навчання. Для того, щоб зібрати ці дві фури з допомогою, у німецькому місті організували тематичні ярмарки, до яких долучилися не лише корінне населення, а й українці, місцева єврейська громада та представники бізнесу під керівництвом муніципалітету німецького міста, – сказав Сергій Моргунов. – Щиро вдячні за те, що громада Карлсруе не залишається осторонь і продовжує допомагати Вінниці. Підтримка з боку партнерів надважлива і вселяє надію, що разом ми зможемо здолати всі виклики!”

В німецьких вантажівках було достатньо гуманітарної допомоги, завдяки нашим німецьким друзям. Окрім обладнання для вінницьких установ освіти та лікарень, там були речі для малюків і дітей старшого віку: візочки, дитячі ліжечка, стільчики для годування, автокрісла, одяг, взуття, рюкзаки, підгузки і іграшки. Крім цього, у численних коробках був обережно зібраний верхній одяг для жінок і чоловіків, матраци і ковдри, а також різні предмети побуту.

Заступник міського голови, Андрій Очеретний, розповів, що жителі Карлсруе вразили своєю небайдужістю і готовністю допомогти у важкі часи.

Це не перша допомога від Карлсруе, яку отримує Вінниця. Це місто, яке першим зреагувало на блекаути в Україні. Торік вони укомплектували 11 мобільних пунктів незламності для нашого міста – це намети, генератори, нагрівачі, дощані підлоги, ліжка, подовжувачі та інші необхідні засоби. Згодом вони передали дві пожежні машини для ДСНС України у Вінницькій області, а також два фургони, які працюють на будівництві “Муніципального житла”, де найбільша квота виділена саме учасникам бойових дій. У серпні нам надійшла велика допомога, яка забезпечує нашу критичну інфраструктуру належною роботою – це сучасний сміттєвоз, який передали на баланс комунального підприємства “Ековін”. Власне, наша співпраця з німецьким містом-побратимом постійно розширюється і ми вдячні за їх допомогу. Сподіваємося, що з такою підтримкою зможемо легше пережити зимовий період”, – зауважив Андрій Очеретний.

Голова правління фонду “Подільська громада” Олена Данілова додала, що наші міста-побратими тримають руку на пульсі і завжди відгукуються та приходять на допомогу до вінничан у разі необхідності.

В нас залишається багато потреб і наші міста-побратими залишилися тими, хто щось збирають та привозять нам. Це різноманітна допомога – продукти харчування, одяг, взуття, постільна білизна, ковдри та подушки, засоби гігієни та багато-багато іншого”, – додала Олена Данілова.

Комунікація між Вінницею та Карлсруе розпочалась навесні 2022 року за ініціативою німецької сторони, яка прагнула встановити побратимські зв'язки з Вінницькою міською територіальної громадою. З того часу між нашими громадами сформувалися тісні та дружні відносини.

Наше налагодження побратимських відносин – це унікальний приклад. Від нашого першого контакту з муніципалітетом та громадою Карлсруе до підписання угоди про побратимство між нашими містами минуло лише дев’ять місяців. Як зауважують наші німецькі партнери, такого досвіду в них ще не було. Найкоротший шлях, який вони пройшли від знайомства до офіційного підписання, був з французьким містом Нансі і тривав він п’ять років. Ми пройшли цей шлях за 9 місяців і маємо цікаве продовження, адже нашій громаді запропонували долучитися до утворення “трикутника взаємодії” між Карлсруе, Нансі та Віницею”, – додав Андрій Очеретний.



Переглядів: 609
Поширень: 0

Останні новини