Зловили на гарячому: на Львівщині посадовиця, яка була затримана на хабарі, намагалась з'їсти докази

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) спільно з Службою безпеки України (СБУ) розкрили схему корупції серед посадовців Самбірської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) та керівників Турківської міської лікарні. Ця група осіб вимагала хабара від військовослужбовця для отримання другої групи інвалідності його батька, щоб той міг завершити свою військову службу.

Голова Самбірської МСЕК та керівники лікарсько-консультативної комісії Турківської міської лікарні обіцяли оформити відповідні документи за плату в розмірі 3,2 тисячі доларів США.

Злочинці отримували гроші у трьох партіях. Під час передачі останньої суми, правоохоронці затримали заступницю голови лікарсько-консультативної комісії у місті Турка "на гарячому". Під час затримання ця посадовиця намагалася позбутися грошей, спробувавши з'їсти стодоларову купюру. Однак правоохоронці завадили їй в цьому і забрали кошти. Заарештовані також інші учасники злочинної групи.

Під час обшуків у місцях роботи та житла затриманих були вилучені документи і гроші на суму майже 30 тисяч доларів США, понад 10,6 тисяч євро, 37 тисяч гривень і 520 злотих.

Розслідування цієї справи продовжується, і ведуться додаткові дослідження можливих порушень. Трьом посадовцям було оголошено підозру у одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою з групою осіб (згідно з частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України). Зазначена стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. В даний час готуються клопотання щодо обрання запобіжних заходів та скасування права виконувати посадові обов'язки цим особам.

Процесуальне керівництво у цій справі здійснює Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.



Переглядів: 469
Поширень: 0

Останні новини