Підготовка до опалювального сезону 2023-2024: Вінницяміськтеплоенерго отримало Акт готовності до роботи

З початку квітня співробітники Комунального підприємства Вінницької міської ради "Вінницяміськтеплоенерго" витратили величезні зусилля на підготовку теплового господарства міста до наближення холодного сезону. У рамках цієї підготовки вони проводили роботи з реконструкції аварійних систем теплопостачання, виконували ремонт і технічне обслуговування котелень, центральних теплових пунктів (ЦТП), індивідуальних теплових пунктів (ІТП) і теплових камер, а також впроваджували заходи з підвищення енергоефективності. Важливим аспектом було забезпечення якісної підготовки до настання осінньо-зимового періоду, що є основним пріоритетом Оперативного штабу з підготовки до опалювального сезону.

За словами представників КП ВМР "Вінницяміськтеплоенерго", протягом останніх шести місяців їхні спеціалісти виконали широкий спектр робіт, включаючи ремонт, профілактику та налаштування обладнання у всіх 48 котельнях, 59 центральних теплових пунктах, 429 індивідуальних теплових пунктах, 1435 теплових камерах. Також було проведено капітальний ремонт чотирьох котлів. Крім цього, фахівці підприємства виконали гідравлічні випробування теплових мереж, загальна довжина яких становить понад 175 кілометрів у двотрубному виконанні, і завершили реконструкцію тепломереж на 35 ділянках.

Підприємство також розпочало формування Комплексного плану організаційно-технічних заходів на 2024 рік, спрямованих на поліпшення технології теплопостачання та готовності теплового господарства до роботи в осінньо-зимовому періоді 2024-2025 років.

У відділі міського господарства ВМР вказують на те, що це вже другий опалювальний сезон, який припадає на час війни, і наголошують на необхідності бути готовими до будь-якого розвитку подій.

«Працівники КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» доклали титанічних зусиль для підготовки до наступного опалювального періоду. Проте не варто забувати, що наша країна й досі перебуває у стані війни й ворог може відновити терористичні обстріли критичної інфраструктури. Тому ми закликаємо вінничан також провести підготовку свого помешкання до наступного опалювального сезону», – зазначає заступник директора департаменту міського господарства ВМР Олександр Зімбовський.

Фахівці КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» надали поради вінничанам щодо підготовки власних осель до холодів. Ознайомитись з ними можна за посиланням.

Оперативний штаб з підготовки до наступного опалювального сезону є координаційним органом, який об'єднує комунальні підприємства, департаменти і комунальні підприємства обласного рівня, які надають послуги з водопостачання та теплопостачання. Однією з основних функцій штабу є розробка і вдосконалення алгоритмів дій у надзвичайних ситуаціях та прийняття рішень щодо реагування на непередбачені обставини під час засідань.



Переглядів: 793
Поширень: 0

Останні новини