"Наїв" на 20 тисяч гривень, а мусить заплатити 50 тисяч: житель Тернополя «оплачував» доставку їжі підробленими чеками

У Тернополі один чоловік впродовж декількох місяців замовляв їжу з одного ресторану з доставкою додому, але сплачував за це, використовуючи фальшиві чеки. За цей період він встиг наїсти суму близьку до 20 тисяч гривень. Згідно з інформацією MC.today, ця історія розкрита у матеріалах справи, розглянутої Тернопільським міськрайонним судом. З грудня 2022 року по квітень 2023 року мешканець Тернополя систематично замовляв їжу, таку як суші та піца, і платив за неї, подаючи фальшиві чеки з монобанку через Viber.

Вартість кожного такого замовлення коливалася від 500 до 1500 гривень, і загалом чоловік наївся на понад 20 тисяч гривень. Зловмисник визнав свою провину і висловив розкаяння. Він також повідомив, що добровільно відшкодував збитки, і тому просить не накладати на нього суворе покарання.

Потерпіла сторона не з'явилася на судове засідання, але підтвердила, що їй були компенсовані втрати, і вона не має претензій до обвинуваченого чоловіка.

Суд визнав його винним за частину 1, 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) і встановив покарання у вигляді штрафу. Отже, за його дії йому доведеться сплатити штраф у розмірі 51 тисяч гривень.

Цей вирок може бути оскаржений.



Переглядів: 937
Поширень: 0

Останні новини