Вінниця спрощує доступ до будинків: у місті встановили новий пандус для комфорту мешканців з обмеженими можливостями

У Вінниці продовжують розміщувати пандуси в житлових секторах міста. З'явився ще один пандус біля багатоквартирного будинку на вулиці М. Амосова, 9. Таким чином, з початку цього року міський бюджет вже фінансував встановлення чотирьох таких спеціальних конструкцій, які спрощують доступ до житлових приміщень для осіб з обмеженими можливостями. Ці пандуси встановлюються за запитом мешканців міста.

“Я можу лише подякувати, що міськрада відреагувала на моє прохання. Для мене, як для людини на візку, пандус – це дуже зручно, можна з'їхати, можна піднятися. Думаю, що пандусом також будуть користуватися і батьки з дитячими візочками, і люди з велосипедами, – каже мешканець будинку Іван Білик. – В нас тут трохи зависокий підйом, але пандус зробили зручний, з поворотом. В майбутньому, ми ще хочемо, але уже силами ОСББ, зробити ще внутрішній пандус".

Раніше, пандуси вже були встановлені поруч із будинками на вулиці Стрілецькій, 48 а, Генерала Григоренка, 67 та Довженка, 40. За словами директора департаменту житлового господарства міської ради Віталія Місецького, всі ці пандуси мають плаский нахил і призначені для використання як людьми з обмеженими можливостями, так і батьками з дитячими візочками. З огляду на повернення військових з фронту, питання створення спеціальних спусків стає ще більш актуальним.

Департамент прийняв дві нові заявки від мешканців багатоповерхових будинків і планує розпочати роботи з їх встановлення в найближчому майбутньому. Якщо мешканці будинку бажають мати пандус біля свого під'їзду, їм потрібно звернутися до департаменту житлового господарства і подати відповідний запит. Рішення щодо встановлення пандусу буде прийматися з урахуванням проживання осіб з обмеженими можливостями у даному будинку, а також з урахуванням технічних і фінансових можливостей.



Переглядів: 638
Поширень: 0

Останні новини