Генеральний штаб підтвердив успішне визволення Андріївки в Донецькій області

На 15 вересня 2023 року маємо актуальну інформацію щодо російського вторгнення в Україну.

Сили оборони України продовжують активну оборону на східному та південному фронтах, а також проводять наступальні операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Вони успішно відбивають атаки ворога, поступово визволяють тимчасово окуповані території та утримуються на досягнутих позиціях, - повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом останньої доби відбулося 25 зіткнень на передовій. Ворожі сили вчинили 2 ракетних та 59 авіаційних атак, а також випустили 56 снарядів з реактивних систем залпового вогню, націлені як на позиції наших військ, так і на цивільні об'єкти в Україні. Крім того, протягом минулої доби ворожі сили атакували Україну 22 дронами-камікадзе типу "Shahed-136/131", із яких 17 були знищені системами протиповітряної оборони України.

На жаль, внаслідок терористичних атак з боку російських окупантів є жертви та поранені серед цивільного населення. Інфраструктура припортових об'єктів, приватні житлові будинки та інші цивільні споруди також зазнали руйнувань та пошкоджень.

Авіаційні удари були нанесені на такі населені пункти: Стрілеча, Плетенівка, Степова Новоселівка, Котлярівка (Харківська область); Надія, Новоєгорівка (Луганська область); Кліщіївка, Красногорівка, Водяне, Пречистівка, Новомайорське, Урожайне, Старомайорське (Донецька область); Мала Токмачка та Роботине (Запорізька область).

Близько 100 населених пунктів в областях Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської опинилися під артилерійським обстрілом.

У зоні відповідальності Операційного командування об'єднаних сил "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує тримати свої військові угрупування, які охороняють державний кордон. Вони активно проводять диверсійні операції у прикордонних районах, щоб утримати наши війська від перекидання на загрозливі напрямки. Також, ворожі сили збільшують кількість мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

У зоні відповідальності Операційного командування об'єднаних сил "Хортиця" на Бахмутському напрямку противник не припиняє намагань прорвати оборону Збройних Сил України в районі Богданівки. У свою чергу, у районі Кліщіївки Сили оборони мають частковий успіх. В ході штурмових дій вони здійснили захоплення Андріївки в Донецькій області, завдають значних втрат ворогові в живій силі та техніці, і закріплюються на досягнутих позиціях

У зоні відповідальності Операційного командування об'єднаних сил "Таврія" на Авдіївському та Мар'їнському напрямках ворог проводив безуспішні наступальні операції в районах Ласточкиного та Авдіївки в Донецькій області. Протягом минулої доби ворожі сили здійснили близько 10 неуспішних спроб витіснити наші війська з їхніх позицій. Крім того, всі атаки ворога в районі Мар'їнки в Донецькій області завершилися для окупантів значними втратами як у живій силі, так і в техніці.

На Шахтарському напрямку українські війська тримають ініціативу, продовжують надавати тиск на ворога, проводити штурмові операції та звільняти нашу землю від окупації.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію і в районі Вербового в Запорізькій області завдають окупаційним військам значних втрат як у живій силі, так і в техніці.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади забезпечення та успішно наносити удари по тилам противника.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони здійснила 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії, а також безпілотні системи нанесли удари, що призвели до знищення 1 пункту управління, 3 зенітно-ракетних комплексів, 5 артилерійських засобів та 1 складу боєприпасів противника.

Спільно підтримуємо Збройні Сили! Разом ми переможемо! Слава Україні!



Переглядів: 901
Поширень: 0

Останні новини