Спільні зусилля для тих, хто шукає притулок: Вінниця створює Координаційну раду

З початком повномасштабного вторгнення, багато людей, які були змушені залишити свої домівки, прибули до міста Вінниця. Для надання підтримки цим людям, у нашій спільноті було створено Координаційну раду для розгляду питань, пов'язаних з внутрішньо переміщеними особами. Це питання було обговорено на засіданні виконавчого комітету міської ради 14 вересня.

Координаційна рада з питань внутрішньо переміщених осіб у Вінниці - це консультативно-дорадчий орган, який функціонує при виконавчому комітеті Вінницької міської ради. Головна її мета полягає у вирішенні різних питань, пов'язаних із виконанням державної політики щодо забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб. Окрім того, вона також займається підтримкою і захистом бізнесу, який був переміщений на територію Вінницької громади внаслідок конфлікту або інших обставин.

«Внутрішньо переміщені особи – це люди, які були змушені покинути свою рідну домівку через російську агресію. Завдання департаменту соціальної політики та виконавчого комітету міської ради – підтримати вимушених переселенців. Це найважливіше завдання новоствореної Координаційної ради», – зауважила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

Координаційна рада буде включати в себе представників органів виконавчої влади, підприємств, громадських об'єднань, міжнародних та наукових організацій. Вона активно залучатиме внутрішньо переміщених осіб до співпраці з метою розробки та впровадження місцевих програм в сферах соціального захисту, зайнятості населення та інших аспектів, які стосуються їхнього благополуччя та інтеграції в новому місці проживання.

Головою Координаційної ради буде призначено заступницю міського голови Галину Якубович.

Довідка:

Станом на 14 вересня 2023 року на обліку в департаменті соціальної політики перебуває 46 728 ВПО, зокрема, 11 259 дітей.



Переглядів: 667
Поширень: 0

Останні новини