Безробіття в Україні знизиться до 19% до кінця року: прогноз Мінекономіки

Перша віцепрем’єр-міністерка — міністрка економіки Юлія Свириденко заявила, що за підсумками поточного року, Мінекономіки прогнозує, що рівень безробіття в Україні знизиться до 19%.

Про це Юлія Свириденко сказала під час онлайн зустрічі з єврокомісаром з питань зайнятості та соціальних прав Ніколасом Шмітом, передає пресслужба Мінекономіки.

"Одне з важливих питань, на якому ми зараз сфокусовані — подолання безробіття в Україні. За підсумками поточного року ми прогнозуємо, що рівень безробіття знизиться до 19%, проте це досить високий показник", — сказала міністерка.

Свириденко зазначила, що уряд запровадив низку програм для покращення ситуації на ринку праці. Серед яких: грантові програми для підприємців і охочих відкрити власний бізнес, а також навчальні програми й програми перекваліфікації.

"Вважаємо, що всі сторони соціального діалогу – роботодавці, профспілки, органи влади мають долучитися та об'єднати зусилля для вирішення проблеми безробіття", — підкреслила Юлія Свириденко.

В ході зустрічі сторони обговорили також підготовку Плану України у межах роботи над програмою Ukraine Facility Європейського Союзу, важливим аспектом якого є соціальний діалог, перспективи реформування трудового законодавства та підтримки з боку західних партнерів адаптації вітчизняного законодавства до сучасних умов і майбутній візит до Києва делегації Європейської конфедерації профспілок.

У травні в НБУ повідомляли, що рівень безробіття поступово знижуватиметься: у 2023 році – до 18,3%, у 2024 році – до 16,5%, а у 2025 році – до 14,7%.

За даними Державної служби зайнятості, станом на 1 березня 2023 року в Україні 150 тисяч людей мали статус безробітних. Серед них 43,3 тисячі чоловіків (29%) та 106, 7 тисяч жінок (71%).



Переглядів: 577
Поширень: 0

Останні новини