Підготовка до опалювального періоду: нова актуальна інформація

Вінницька громада активно готується до наближення опалювального сезону. Професійні служби та комунальні підприємства здійснюють заходи з енергозбереження та готують різні сектори громади до приходу холодів. Якісна підготовка до зими є основним завданням Оперативного штабу з підготовки до опалювального періоду. Наприклад, працівники КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» протягом міжсезоння проводили ремонт та технічне обслуговування котелень, котлів, центральних та індивідуальних теплових пунктів і так далі. Наразі тепловики завершили всі необхідні заходи для готовності теплопостачального комплексу до зими, включаючи заміну приблизно 3.5 кілометрів старих трубопроводів, які потребували ремонту.

Окрім того, у межах підготовки до наступного опалювального періоду, фахівці підприємства провели наступні заходи:

ремонтно-профілактичні роботи на всіх 48 котельнях; капітальні ремонти 4 потужних котлів; планово-попереджувальні ремонти у всіх 59 центральних теплових пунктах (ЦТП) та у всіх 429 індивідуальних теплових пунктах (ІТП); ремонтні роботи у всіх 1435 теплових камерах.

Також тепловики виконали гідравлічні випробування теплових мереж загальною протяжністю понад 175 кілометрів у двотрубному виконанні.

В департаменті міського господарства ВМР наголошують, що успішна підготовка до опалювального сезону також важлива для громадян. Тому вони закликають мешканців Вінниці дбати про зменшення тепловтрат у своїх оселях.

«Наразі левова частка зусиль спрямована на підготовку нашої громади до наступного опалювального періоду, до якого залишилось не так багато часу. Проте не варто забувати, що наша країна й досі перебуває у стані війни. Тому ми маємо бути готовими до будь-якого розвитку подій. Зокрема, на засіданнях Оперативного штабу з підготовки до опалювального періоду, спільно з представниками відповідних критичних підприємств та департаментів міської ради, постійно обговорюємо та прогнозуємо можливі позаштатні ситуації та алгоритм реагування на них. Тому ми закликаємо вінничан зробити свій вклад у підготовку до холодної пори року, та звернути увагу на ряд заходів, які допоможуть зменшити тепловтрати у власних оселях», – зазначив директор департаменту міського господарства ВМР Роман Фурман.

Ознайомитись із заходами, які допоможуть зменшити теплові втрати у власних домівках можна за посиланням.

Для довідки: 

Оперативний штаб з підготовки до наступного опалювального періоду об'єднує комунальні підприємства критичної інфраструктури, відповідні департаменти та комунальні підприємства обласної власності, які забезпечують водопостачання та надання послуг з опалення. Під час засідань штабу вони розробляють відповідні алгоритми дій для вжиття заходів у різних надзвичайних ситуаціях і приймають рішення щодо реагування на непередбачені обставини.



Переглядів: 649
Поширень: 0

Останні новини