Електронні картки: перший крок до інноваційної соціальної допомоги в Україні

У Вінниці розпочинається випробування нової системи для управління справами у сфері соціальних послуг.

Ці випробування будуть проводитися в чотирьох областях України: Вінницькій, Дніпропетровській, Полтавській та Черкаській, - повідомляє Оксана Жолнович - міністерка соцполітики України.

У ситуаціях, коли люди потребують соціальної допомоги, інформація про їх потреби потрапляє до спеціалізованого кейс-менеджера, який використовує електронну систему та планшет для оцінки їхньої ситуації та визначення того, яку підтримку може надати держава. Цей підхід до управління справами використовується в різних галузях діяльності і в соціальній сфері допомагає забезпечити координацію допомоги і підтримки для людей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Тепер існує електронна особиста картка для кожної людини, яка містить історію її соціальних потреб та послуг, які надавались. Подібно до електронної медичної картки пацієнта, в якій фіксується історія лікування, у соціальній картці можна переглянути, які послуги та підтримку надавали для того, щоб допомогти людині вибратися зі складної життєвої ситуації.



Переглядів: 671
Поширень: 0

Останні новини