«Книга – єднає! Вінниця – читає!» - фестиваль до Дня міста

9 та 10 вересня, у місті Вінниця, на Європейській площі відбудеться 10-й ювілейний фестиваль "VinBookFest" в рамках святкування Дня міста. Ця культурна подія включатиме в себе різноманітні локальні ініціативи, спрямовані на просування української літератури та національної мови, як для місцевих мешканців, так і для гостей міста, а також для письменників, видавців і бібліотекарів.

В рамках заходу буде представлена виставка та продаж книг, а також автограф-сесії відомих сучасних письменників і майстер-класи. Однак найважливішою частиною фестивалю буде проведення акцій зі збору коштів і україномовних книг для військових та ветеранів, які проходять лікування та реабілітацію в медичних закладах міста. Пожертви можна буде здійснювати за допомогою QR-коду.

Вже традиційно у нашому місті проводиться книжковий фестиваль «VinBookFest». Він об’єднує авторів, читачів, працівників видавництв та бібліотекарів. Його ідея полягає в підтримці та стимулюванні розвитку книговидавничої справи та книгорозповсюдження, у представленні нових українських творів і сучасних майстрів пера, у популяризації державної мови, вихованні культури читання та збагаченні поповнення фондів міських бібліотек.

«Сьогодні Україна переживає страшні часи. Війна стала найтяжчим випробуванням для українців, зруйнувала значну частину нашої країни, внесла біль і втрати в життя кожного, завдала значних збитків культурній інфраструктурі. Проте, завдячуючи героїчній боротьбі ЗСУ та мужньому опору українського народу, наша держава відстоює свою незалежність, територіальну цілісність та національну ідентичність», – підкреслює директорка ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Олена Заквацька.

У складних умовах воєнного часу бібліотекарі разом із усім українським народом беруть активну участь у підтримці Збройних Сил України, проводять значну волонтерську діяльність, здійснюють просвітницьку та інформаційну роботу.

Організатори зазначають, що фестиваль «VinBookFest», у цьому році пройде під гаслом «Книга – єднає! Вінниця – читає!».

«Протягом десяти років «VinBookFest» розкриває багатогранність української літератури. Фестиваль надає можливість письменникам та видавцям показати свої книги широкій аудиторії, зустрітись із читачами, взяти участь у дискусіях та дізнатися думку про твори. Книги – це наш могутній щит, а слово – найсильніша зброя. Разом ми зміцнюємо наш культурний фронт. Знаємо, що спільно, ми зможемо вистояти проти російської агресії. На фестивалі «VinBookFest» ми об'єднуємо наші сили для захисту культурної спадщини та національної ідентичності», – говорить директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук.

Програмою дводенного фестивалю передбачено:

відкрита дискусія з актуальних питань книговидання, книгорозповсюдження та поповнення бібліотечних фондів в умовах війни; презентації видавництв, друкарень, книгарень та нових видавничих проєктів; авторські зустрічі з місцевими, українськими та зарубіжними письменниками; автограф-сесії; майстер-класи та творчі майданчики; фотозони.

«Запрошуємо видавництва, поліграфічні підприємства, книгорозповсюджувачів, письменників, митців долучитися до Х ювілейного книжкового фестивалю «VinBookFest»! – говорить Олена Заквацька. – Тільки об’єднавши зусилля, ми підтримаємо книговидавничу справу, сприятимемо читанню та популяризації книги, активізуємо культурне життя громади!»

Фестиваль проводиться за підтримки Вінницької міської ради та міського голови Сергія Моргунова. Організатори фестивалю: департамент культури, департамент маркетингу міста та туризму, Вінницька міська централізована бібліотечна система, БФ «Відкрита книга», ГО «Культурний Всесвіт».

Сторінка події у Facebook: http://surl.li/krizt

Інформація для видавців: http://www.vinbiblio.com.ua/informaciya-dlya-vidavciv

Інформація для авторів: http://www.vinbiblio.com.ua/informaciya-dlya-avtoriv

Інформація для бібліотек: http://www.vinbiblio.com.ua/informaciya-dlya-bibliotekariv


Теги: фестивалі

Переглядів: 544
Поширень: 0

Останні новини