Міський голова Вінниці привітав медиків з професійним святом

Вчора, 27 липня, очільник громади Сергій Моргунов з нагоди Дня медичного працівника відзначив Подяками від Вінницької міської ради та її виконавчого комітету й грошовими преміями 26 медиків комунальних закладів охорони здоров’я Вінницької громади.

На початку заходу всі присутні вшанували хвилиною мовчання медпрацівників, які загинули, виконуючи свій професійний обов’язок. Адже в умовах війни медикам для порятунку чийогось життя доводиться ризикувати власним.

Міський голова Сергій Моргунов подякував медпрацівникам за те, що кожного дня вони докладають неабияких зусиль задля того, аби лікувати та рятувати життя.

«На разі змінилася дата святкування, проте не змінилась повага й шана до вас від людей, особливо до тих, хто добросовісно й чесно виконує свою роботу. Все те, що ви робите, говорить про вашу небайдужість до людського життя й до людей, – зазначив Сергій Моргунов. – Від імені вінничан я хочу подякувати медикам за ту титанічну роботу, коли вони рятують людей, ставлять на ноги важкохворих, повертають до життя героїв».

Також очільник громади нагадав, що під час теракту 14 липня вся медична спільнота об’єдналась задля порятунку життя потерпілих від терористичних дій росії.

«Медики не тільки Вінниці, а й області об’єднались, обмінювались досвідом й врятували багато людей. Ось це приклад згуртованості й небайдужості», – наголосив Сергій Моргунов.

Також міський голова висловив впевненість у тому, що виклики війни та пандемії не стануть на заваді розвитку сфери охорони здоров’я у нашій громаді.

Медичних працівників області привітали також голова Вінницької обласної районної Ради Вячеслав Соколовий та перша заступниця начальника військової адміністрації Наталія Заболотна.

Вони подякували медикам за їхню роботу в такий важкий для усіх час.

«Понад 500 медпрацівників Вінниччини сьогодні працюють на передовій, рятуючи наших захисників та захисниць. Те, що роблять медики завжди і сьогодні зокрема – в період війни є надзвичайно цінним», – зазначила Наталія Заболотна.

«Ваша боротьба за здоров’я і життя людей це велика робота у такий складний час. Дякую за вашу працю, за ваш досвід, за вашу велику душу й серце та за те, що допомагаєте нашим людям бути здоровими», – зазначив Вячеслав Соколовий.

Для довідки

День медичного працівника в Україні – професійне свято працівників галузі охорони здоров’я. Згідно з указом президента України від 13 червня 2023 року, тепер відзначають щороку 27 липня.



Переглядів: 642
Поширень: 0

Останні новини