У Вінниці перевіряють житлові будинки щодо готовності до опалювального періоду

Вінниця активно готується до наступного опалювального періоду. Тепловики здійснюють технічне обслуговування та ремонт обладнання всього великого комплексу теплового господарства. Проте не менш важливим є й підготовка житлових будинків самими мешканцями. Тому фахівці КП «Вінницяміськтеплоенерго» уже понад місяць проводять обстеження житлового фонду своїх споживачів та допомагають визначити проблемні місця у внутрішньобудинкових системах теплопостачання. За результатами перевірки складається Акт-вимога із переліком заходів, які необхідно виконати, щоб отримати Акт готовності будинку до опалювального сезону.

У «Вінницяміськтеплоенерго» зазначають, що більшість скарг споживачів щодо отримання неякісних послуг напряму пов’язані з проблемами у внутрішньобудинкових системах. Перелік будинків, які обстежують фахівці, формується на основі заявок від управляючих компаній та ОСББ.

Варто зазначити, що Акт готовності будинку до опалювального періоду слід отримати до 15 вересня.

Аби підготувати внутрішньобудинкові мережі, необхідно виконати всі заходи, відповідно до виданого припису, проте найбільш важливими з них є:

виконати ревізію та встановити розрахункові сопла на елеваторних вузлах та звужувальні пристрої (дросельні діафрагми) на вводах систем теплоспоживання; провести гідропневматичне промивання всієї системи теплоспоживання водопровідною водою до повного освітлення протитечією; виконати гідравлічні випробування систем теплоспоживання; відремонтувати або, у разі необхідності, замінити непрацюючу запірну арматуру; відновити ізоляцію на розподільчих трубопроводах систем постачання теплової енергії та гарячої води; перевірити та відновити герметизацію інженерних вводів.

У департаменті міського господарства закликають вінничан не нехтувати цими заходами та зробити свій вклад у підготовку до опалювального періоду.

«Працівники КП «Вінницяміськтеплоенерго», попри всі виклики війни, кожного дня докладають максимальних зусиль для того, щоб підготувати наше місто до опалювального періоду. Тому ми закликаємо голів ОСББ та управляючі компанії не нехтувати цими заходами, оскільки, згідно із Законом України «Про житлово-комунальні послуги», саме ви відповідаєте за обслуговування внутрішньобудинкових систем відповідно до договорів, укладених зі співвласниками житлових будинків», – зазначає директор департаменту міського господарства Роман Фурман.



Переглядів: 1204
Поширень: 0

Останні новини