У Вінниці для майбутніх поліцейських організували екскурсію Спасо-Преображенським кафедральним собором

Вчора, 29 червня, для курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ, відділ молодіжної політики та Вінницька молодіжна рада організували екскурсію однією з Національних пам'яток архітектури нашого міста – Спасо-Преображенським кафедральним собором.

Цегляний храм у стилі бароко відчинив свої двері для 30 майбутніх правоохоронців. Під час екскурсії вони дізнались чимало цікавих фактів із історії культової споруди. Оглянули каплицю з автентичними розписами XVIII століття та мали унікальну можливість піднятися на дзвіницю собору.

«Найбільший захват у молоді викликало підняття на дзвіницю, з якої відкривається неперевершена панорама Вінниці. Щиро вдячні екскурсоводу – Оксані Роздорожнюк, яка представила пам'ятку архітектури у новому світлі для молодих людей», – розповіла начальниця відділу молодіжної політики Вінницької міської ради Юлія Мончак.

По завершенню екскурсії юнаки та дівчата ділилися враженнями. Кажуть, було пізнавально та дуже цікаво, тому з нетерпінням очікують на майбутні мандрівки містом.

«Чекаємо подібних заходів, адже тільки українська архітектура пройшла чималий еволюційний шлях, аби поєднати в собі красу та витонченість, якою сьогодні ми милуємось та пишаємось», – зауважила курсантка Дар'я.



Переглядів: 1217
Поширень: 0

Останні новини