У Вінниці видають гуманітарну допомогу херсонцям, які переїхали внаслідок підриву Каховської ГЕС

У четвер, 29 червня, в приміщенні Територіального центру 15 сімей, які були вимушені виїхати з міста Херсон через підтоплення їх будинків внаслідок підриву Каховської ГЕС, отримали гуманітарні пакунки від Релігійної Організації "Релігійна місія Карітас-Спес-В” у співпраці із департаментом соціальної політики Вінницької міської ради.

У наборах: консерви, макарони, крупи, чай, олія та засоби гігієни. Першою отримала допомогу Ірина Строган. Вона з донькою виїхала з окупованого лівого берега Херсонщини 10 червня – через декілька днів після російського теракту на Каховській ГЕС. Розповідає що після підриву станції було страшно спати. Три доби вони всім селищем стежили за рівнем води у річці, що протікала неподалік їхнього будинку. Коли зрозуміли, що вода буде щогодини прибувати, виїхали до Вінниці.

“Рішення переїхати саме сюди виникло одразу, адже донька закінчила 11 клас, здала НМТ на гарні бали і хоче вступати до медичного університету. А чоловік залишився вдома, щоб дивитись за господарством. Тому ми поки тут”, — розповіла жінка.

Отримати допомогу могли сім'ї, які виїхали з міста після 6 червня, а саме після підриву Каховської ГЕС. Вони наразі перебувають на обліку департаменту соціальної політики та мають довідки внутрішньо переміщених осіб, зазначила директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова.

“Усі внутрішньо переміщені особи, які у нас зареєстровані в громаді, мають такі ж пільги і право на їх використання як і вінничани. Тобто якщо ВПО зареєстровані в департаменті соцполітики, то всі пільги - міські та муніципальні доступні для них. Слід сказати, що людей, які переїхали після підтоплення, не так багато. Ми розуміємо, що, ймовірно, чимало з них селилися ближче до дому: в Миколаєві, Одесі. На сьогодні в нас зареєстровано 15 сімей, які отримають допомогу. Деякі з них зупинились в будинках - інтернат, їм допомогу доставимо безпосередньо у місця проживання”, — зазначила очільниця департаменту.

Сім'ї, які сьогодні через певні причини не змогли прийти за гуманітарною допомогою, можуть звернутись до Релігійної Організації "Релігійна місія Карітас-Спес-В” та отримати свої гуманітарні пакунки, розповів директор організації Євген Маркевич.

“Ми вирішили допомогти переселенцям які постраждали внаслідок теракту на Каховській ГЕС. А саме, допомога складається з продуктів першої необхідності та засобів гігієни. Наша організація намагається зробити життя цих людей легшим, допомагаємо дитячим харчуванням та підгузками, або ж ваучерами на ліки – коли є така потреба. Тому слідкуйте за нашими соціальними мережами щодо реєстрації на допомогу”, - зауважив керівник організації.

Водночас департамент соціальної політики Вінницької міської ради нагадує про виплату одноразової грошової допомоги у розмірі 5 000 гривен жителям, які постраждали від підтоплення у Миколаївській та Херсонській областях. Вона призначається на кожного члена сім’ї за умови звернення до 31 серпня 2023 року. Заява може бути подана постраждалою особою до органу соціального захисту за місцем реєстрації або до управлінь соціального захисту населення за фактичним місцем проживання/перебування.

З заявою необхідно звернутися до:

ЦНАП «Прозорий офіс» (Замостя) управління соціального захисту населення (Лівобережне) за адресою:

м. Вінниця вул. Замостянська, 7, II поверх,

097-101-45-18, 093-190-83-93, 50-86-70, 50-86-77;

ЦНАП «Прозорий офіс» (Вишенька) управління соціального захисту населення (Правобережне) за адресою:

м. Вінниця проспект Космонавтів, 30, II поверх,

097-101-58-40, 063-856-62-72, 50-83-88, 50-91-33.

За додатковою інформацією телефонуйте до управління соціального захисту населення за вищевказаними номерами.



Переглядів: 1520
Поширень: 0

Останні новини