У Вінниці надали допомогу багатодітним родинам – переселенцям із Херсонщини

Продукти харчування, засоби гігієни, побутова хімія та техніка. Таку допомогу отримали п’ять багатодітних родин, які переїхали із Херсонської області. Пакунки формували за індивідуальним замовленням: кому що потрібно. Це стало можливим завдяки ініціативі депутата Вінницької міської ради Леоніда Марцинковського та підтримці Марії Кожухівської, завдяки зверненню якої до інтернет-спільноти вдалося зібрати необхідну суму.

Допомогу доставили адресно. Гуманітарну місію поряд із волонтерами взяв на себе Вінницький міський центр соціальних служб. У маршрутному листі – родини, які переїхали до нас із Херсонської області та виховують троє і більше дітей.

«В нашій міській територіальній громаді є велика кількість внутрішньо переміщених сімей, які знайшли собі тут тимчасовий прихисток. І наша влада робить усе можливе для того, щоб покращити їхній стан та умови. Допомагає їм не тільки із залученням місцевого бюджету, а й благодійних фондів, гуманітарних організацій і звичайних громадян, які жертвують свої кошти. Наразі сьогодні приклад саме такої синергії зусиль, – розповідає в.о. обов’язки заступника директора, начальника відділу «служба соціальної роботи в громаді» Вінницького міського центру соціальних служб Оксана Бровчук. – Так, у придбанні всього необхідного посприяв депутат Леонід Марцинковський, а допомогла йому у цьому Марія Кожухівська, чий пост у інтернет-просторі активував збір коштів для підтримки херсонців».

Першою отримала допомогу Тетяна Ставицька, прийомна сім’я якої налічує 6 дітей. Усі із різних родин, однак доля, на щастя, звела їх докупи, розповідає жінка. Вони переїхали до Вінниці із селища Горностаївка Каховського району Херсонської області рівно місяць тому. Там залишився чоловік, аби оберігати дім.

«Вінниця зустріла гарно, дуже доброзичливі люди – вінничани. Допомагають, телефонують, турбуються, пропонують, підтримують. Просто низький уклін усім. Приїхали без нічого, але все маємо завдяки людям, дуже дякуємо. Тепер матимемо і нову праску. Вона необхідна, адже діти, серед яких здебільшого підлітки, люблять чепуритися, – каже Тетяна Ставицька. – Діти адаптувалися швидко. Найбільше мріють навчатися у школі офлайн, адже майже 2 роки були позбавлені такої можливості».

А семирічна Марійка вже має подруг у своєму класі та улюблений предмет – українську мову. Разом із батьками, молодшими братиком та сестричкою, дівчинка більш як рік живе у Вінниці. Її мама Наталія Статівка запевняє: «Школа чудова, садочок теж. Ми дуже задоволені тим, що дітки потоваришували, знайшли друзів».

А про те, що довелось пережити розповідає коротко: їхнє село Велетенське було під окупацією, довелося залишити рідний дім ще й через постійні обстріли навколишніх територій. Про все, що там відбувається дізнається у батька, який залишився із односельцями.

«Виїхали в квітні минулого року, спочатку в Одеську область, а потім у Вінницю. Тут нам допомогли облаштуватися, – каже жінка. – Ось і сьогодні нам привезли все, що потребували. Це, зокрема, і підгузки, і засоби гігієни, і фруктові пюре для найменшенького Андрійка. Дякуємо дуже!»

Загалом цього дня допомогу отримали 5 херсонських родин.



Переглядів: 1021
Поширень: 0

Останні новини