Під час фестивалю імені Героя України Максима Шимка вінничани зібрали 26 тисяч гривень на ЗСУ

Вчора у Вінниці в міському палаці дітей та юнацтва провели патріотичний фестиваль імені Героя України Максима Шимка, на якому вдалося збірати більше 26 тисяч гривень для ЗСУ.

П’ятий рік поспіль цей захід організовує департамент освіти Вінницької міської ради. Фестиваль проводять заради популяризації мистецтва, розвитку талановитої молоді і формування шанобливого ставлення до подвигу Героїв Небесної Сотні, серед яких був і наш земляк Максим Шимко, та героїзму Захисників та Захисниць України.

Мати загиблого Героя Максима Шимка Зоя Кузьменко наголосила на тому, що зараз важливо пам’ятати та знати все про українських Героїв. 

«Завдяки цьому фестивалю, діти дізнаються про життя кожної людини, яка загинула на Майдані. Герої, а серед них і мій син Максим Шимко, які пішли захищати волю своєї Батьківщини. Вони не могли стояти осторонь тих подій. Українці – сильна нація, ми вміємо зібрати свою силу в кулак і дати гідну відсіч ворогу», - сказала Зоя Кузьменко.

Фестиваль тривав понад чотири години, на ньому було близько 300 учасників, які долучилися до різноманітних заходів:

благодійного ярмарку «Із дитячих пригорщ», на якому продавали домашні смаколики; «живої» виставки-перфомансу, що відображала шлях до української Перемоги від часів Євромайдану; марафону майстер-класів «Волонтерський десант», під час якого виготовляли обереги для військових та плели маскувальні сітки. 

На фестивалі створили карту Перемоги, на якій присутні відобразили власні відчуття та емоції пов’язані зі Перемогою.

Під час заходу вдалося зібрати 26145 гривень. Кошти передали через благодійну організацію в окремі підрозділи ЗСУ.

До присутніх звернулася директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко. Вона підкреслила, що цьогорічний фестиваль – особливий, оскільки проходить під час повномасштабного вторгнення.

«Наші діти мудрі, свідомі та патріотичні, оскільки вони вже розуміють, що потрібно стояти за свою Батьківщину до кінця. Хоча вони ще зовсім юні, але знають наскільки важливо жити у вільній суверенній державі і кожен тримає свій фронт. Найважливіше, що усі ці благодійні справи діти роблять за власним бажанням», - сказала Оксана Яценко.

Військові також подякували школярам: «Ви неймовірні, і ми безмежно вдячні за усі добрі справи та донати, які нам допомагають та гріють і душу, і серце».



Переглядів: 1055
Поширень: 0

Останні новини