У Вінниці надають безоплатні психологічні послуги для військових та учасників бойових дій

У Вінниці на базі КП «Міський лікувально-діагностичний центр» створили мультидисциплінарну команду фахівців з психологічної реабілітації, яка надає безкоштовні послуги для Захисників та Захисниць.

Спеціалісти  працюють за програмою Міністерства у справах ветеранів України, пропонуючи свої послуги особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам бойових дій, війни, постраждалим під час Революції Гідності, а також членам сімей загиблих військовослужбовців.

Можна отримати такі послуги:

психодіагностика; психологічна реабілітація; консультування; психотерапія групова психологічна допомога; психологічна просвіта та інформування.

Директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш наголосив на важливості такої підтримки.

«Вкрай важливо надати їм якісну психологічну допомогу для боротьби з наслідками війни. Над цим працюють висококваліфіковані фахівці, а саме три практичні психологи та лікар-психіатр», - сказав пан Олександр.

Зауважимо, що 1 лютого команда психологів завершила свою першу групу психологічної реабілітації. Учасниками групи стали військовослужбовці однієї з військових частин Вінниччини. 

Групу проводили практичні психологи МЛДЦ:

очільниця команди, кейс-менеджерка, практичний психолог, доктор філософських наук з Психології Тамара Кочубинська; доктор психологічних наук, професор Ольга Паламарчук; практичний психолог, магістр психології Лада Мазай.

У роботі застосовували сучасні техніки та практики кризової психологічної допомоги, травма-фокусованої терапії, когнітивно-поведінкової терапії, групового аналізу та сучасної арттерапії. Метою роботи було покращення психоемоційного стану в боротьбі з наслідками бойового стресу.

Дізнатися детальніше про безоплатну програму  можна за телефоном КП «МЛДЦ» 0-800-60-50-20, (0432) 60-50-20.



Переглядів: 2097
Поширень: 1

Останні новини