Новий тролейбус ВінЛайн вийшов на маршрут №5 у Вінниці

Перший тролейбус «VinLine», зібраний Вінницькою транспортною компанією у 2023 році, відтепер курсує маршрутом №5 «Залізничний вокзал – Вишенька». Про це повідомив міський голова  Сергій Моргунов на своїй сторінці фейсбук.

«Попри складнощі з логістикою, затримки з поставками необхідних запчастин і комплектуючих – майстри транспортної компанії впорались із задачею, – зазначив Сергій Моргунов. – Так, під час війни непросто займатись питаннями розвитку – пріоритети інші, але ми працюємо далі над тим, щоб зберегти і покращити потенціал громадського транспорту. Адже від цього також залежить життя міста».

Завдяки наявності акумуляторів цей новий тролейбус має можливість автономно рухатися до 20 кілометрів. У нього низькопідлоговий кузов, що обладнаний пандусом, передбачене місце для людей на візках та дитячих колясок.

Акумуляторний блок тролейбуса має систему клімат-контролю, тому при температурі більше 35 градусів він не перегрівається. Цей транспорт дозволить заощадити багато електроенергії, якщо порівнювати із застарілими ЗІУ.

Директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін розповів, що у місті продовжують працювати над оновленням тролейбусного парку. Саме завдяки тролейбусам ВінЛайн у Вінниці є ефетивне транспортне сполучення з приєднаними територіями МТГ.


Теги: транспорт

Переглядів: 2017
Поширень: 2

Останні новини