Відтепер субсидії призначає Пенсійний фонд: що потрібно знати

Від першого грудня 2022 року Пенсійний фонд України отримав повноваження приймати звернення на призначення житлових субсидій.

В останні місяці осені ПФУ виплатив українцям субсидії, котрі раніше були призначені органами соцзахисту населення. Відтепер, з 1 грудня 2022 року, Пенсійний фонд не тільки виплачуватиме, але й призначатиме житлові субсидії та пільги.

Громадяни, які витрачають більше 15% сукупного доходу за місяць на оплату комунальних послуг, мають звертатися до органів ПФУ. Людина може самостійно вирішити до якого центру звертатися, це не залежить від місця реєстрації.

Звернутися до Пенсійного фонду задля отримання субсидії можна в декілька способів:

на вебпортал електронних послуг ПФУ, через мобільний застосунок Фонду або через Дію; поштою надіслати документи до органів ПФУ; звернутися безпосередньо до уповноважених осіб своєї територіальної громади; за допомогою ЦНАПу; відправити документи через сайт Мінсоцполітики України.

В Пенсійному фонді наголошують, що людям, яким субсидія вже була призначена – звертатися вдруге не потрібно. Виплати, які визначили органи соцзахисту раніше – виплачуватимуться населенню до кінця опалювального сезону.

Щоб субсидію призначили на весь опалювальний сезон, необхідно звернутися до органів ПФУ до 15 грудня. За зверненнями, що надійдуть після 15 грудня – субсидії призначать із місяця подання звернення. Для оформлення субсидії потрібно подати заяву та декларацію про доходи та витрати. Виплата субсидій проводиться на банківські картки або готівкою через «Укрпошту».



Переглядів: 2735
Поширень: 3

Останні новини