У Вінниці висадили 20 платанів на проспекті Космонавтів

Колектив МКП «Вінницязеленбуд» активно працює, аби в теплу пору року радувати гостей міста та вінничан зеленими насадженнями. Сьогодні, 9 грудня, працівники підприємства висадили двадцять платанів.

Платан — це невеликий рід дерев, який походить з північної півкулі. На Кавказі відомий як чинар, а в Північній Америці дерево називають сикамор.  Стовбур дерева має циліндричну форму і може сягати 50 м у висоту і 18 метрів в окружності. Живуть платани іноді навіть більш ніж дві тисячі років.

«Сьогодні, у Вінниці +1°C, тому в таку пору посадка пройде для рослин у комфортних умовах, оскільки ці дерева абсолютно невибагливі до погодних умов та складу ґрунту», — зазначає в.о директора КП «Зеленбуд» Тетяна Прибиш.

Серед переваг висаджування дерев взимку є:

краща приживлюваність на новому місті; в зимовий період рослина вже повністю увійшла в стан спокою, всі процеси росту та функціонування призупинені; ями засипаються землею, що перемішуються із снігом і при першому весняному потеплінні це дозволить утримати значну частину вологи біля коренів.

«Ми не вперше висаджуємо платани на початку зими, адже досвід минулих років показує хороший результат. Тому, разом із колективом «Вінницязеленбуд» продовжуємо працювати, аби наше місто завжди залишалось зеленим та доглянутим», – каже Тетяна Прибиш.

Читайте також: На вінничан чекає потепління та дощі – погода на вихідні 10-11 грудня

Фото: офіційний сайт Вінницької міської Ради



Переглядів: 1091
Поширень: 0

Останні новини