Йдуть у ногу з часом: вінницькі пенсіонери навчаються комп’ютерної грамотності у Терцентрі

Копіювання та набір тексту, створення файлів та правила користування ноутбуком: сьогодні у Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування пенсіонери вдосконалювали свою комп’ютерну грамотність.

Нагадаємо, що на початку вересня у Терцентрі відновили роботу різні гуртки для пенсіонерів. Вінничани похилого віку безкоштовно вивчають іноземні мови, займаються спортом та рукоділлям, відвідують літературний гурток тощо https://cutt.ly/vCVL1rv.

Сьогодні, 13 вересня, відвідувачі денного перебування мали можливість ознайомитись з основами роботи за ноутбуком, копіюванням тексту, вивчали комбінації «гарячих клавіш», створювали файли і переміщували їх на "робочому столі" ПК.

«Метою курсу є опанування знань, умінь і навичок, необхідних для використання комп’ютерної техніки в сучасному житті. Гурток функціонує два рази на тиждень. Крім того, у планах – навчити наших підопічних працювати з вебпорталом ДІЯ, за декілька натискань оплачувати комунальні послуги та вільно користуватись елементарними програмами ПК», - зазначає завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Вікторія Вдовцова.

Серед відвідувачів гуртка з комп’ютерної грамотності і 65–річний Петро Гордійович. Пенсіонер каже, що більшість його друзів мають вдома комп’ютери та інші гаджети, але не вміють ними користуватись. Тож такий гурток – це хороша нагода вдосконалити свої знання.

«Я завжди хотів навчитись самостійно користуватись ноутбуком і саме тут, у територіальному центрі, маю можливість вивчати різні програми, які є на комп’ютері. Особливо хочу навчитись самостійно оплачувати комунальні послуги через Інтернет», - каже Петро Гордійович.

Більше інформації про гуртки та можливість реєстрації можна дізнатися за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 50. Або ж звертайтесь за номером: (0432) 67 05 90.



Переглядів: 1154
Поширень: 0

Останні новини