Вивчивши дані з 5000 домашніх господарств Великої Британії за понад 17 років, дослідники виявили, що проживання в озелененому районі має значний позитивний вплив.

Група дослідників вивчила дані національного опитування, проведеного між 1991 і 2008 роками серед понад п\'яти тисяч домогосподарств Британії і 10 тисяч дорослих мешканців, які змінювали своє місце проживання.

Дослідники попросили учасників повідомляти про свій психологічний стан і оцінити "ефект зеленого простору".

Позитивна дія

Доктор Метью Вайт і його колеги з Європейського центру з довкілля і здоров\'я людини виявили, що люди повідомляли про меншу кількість психічних розладів і більшу задоволеність життям, коли жили в зелених зонах.

Такі висновки залишилися незмінними навіть після того, як в учасників дослідження змінювалися рівень доходів, місце зайнятості, сімейний стан, стан здоров\'я чи тип помешкання.

Доктор Вайт порівняв вплив від життя в зеленому районі з великими життєвими подіями, такими як шлюб.

"Ми виявили, що проживання в міській місцевості з відносно високим рівнем зелених насаджень може мати значний позитивний вплив на добробут людини, який приблизно дорівнює третині впливу, який має шлюб", - сказав він.

Цей ефект, як встановили дослідники, також дорівнює одній десятій позитивного впливу на стан людини від працевлаштування.



Переглядів: 2826
Поширень: 0