До Великодня на прибудинкових територіях багатоквартирних житлових будівель працівники житлово-комунальних підприємств висадять близько 8 тисяч молодих дерев. Це будуть граби, ясени, берези, клени тощо. Роботи розпочнуться за сприятливих погодних умов. Також під час наведення ладу у дворах житлово-експлуатаційні підприємства відремонтують лавочки для відпочинку, дитячі та спортивні майданчики, повапнують бордюри.

У Вінниці кожного року з настанням тепла працівники ЖЕКів висаджують саджанці дерев для озеленення прибудинкових територій. Але, на жаль, частину з них знищують самі мешканці, в тому числі автомобілісти, які ставлять свої автівки на зелених зонах.

«Молоді дерева ми висаджуємо на зелених зонах, там, де відпочивають місцеві мешканці, молодь, батьки з дітьми. Але, деякі автомобілісти звикли паркувати на цих зонах свої авто і продовжують це робити навіть після того, як там висадили саджанці. Заїжджаючи на зелені зони вони ламають молоді дерева та псують газони. Проте є двори, у яких вінничани бережно ставляться до зелених насаджень і, як результат – охайні і зелені двори», – каже заступник директора департаменту житлового господарства міської ради Сергій Гречанюк.

В цьому році у дворах вінницьких висоток планується висадити близько 8 тисяч дерев. Їх будуть висаджувати як тільки настануть сприятливі погодні умови. Роботи планується завершити до Великодня. Запрошуємо усіх бажаючих прийняти участь у «Весняних заходах» та спільними зусиллями зробити свої двори кращими.



Переглядів: 3293
Поширень: 0