У Вінниці триває озеленення міста. Вже у червні вінничани зможуть знову милуватися об’ємними клумбами у вигляді черепахи та крокодила. Крім того, розглядається питання щодо створення біля Західного автовокзалу клумби у вигляді ретроавтомобіля. Цьогоріч працівники КП «Вінницязеленбуду» облаштують вертикальне озеленення також вздовж вулиці Козицького та на Староміському мості.

Саме на травень припадає більшість робіт, пов’язаних з озелененням міста. Працівники КП «Вінницязеленбуду» приводять до ладу зелені зони, косять газони, розгортають кущі троянд, висаджують рослини. А також – завершують облаштування лунок, у яких висаджені липи по вулиці Соборній.

«Нині, як і у минулих роках, у Вінниці проводяться роботи з облаштування вертикального озеленення: на опорах ліній електропередач встановлюються ковші з квітами. На сьогодні вже вивішено 174 таких композицій вздовж вулиць Соборної та Театральної. Також до Дня Європи такі ковші плануємо встановити вздовж Центрального мосту. З кожним роком збільшується кількість вулиць, де з’являється вертикальне озеленення. Так, у цьому році підвісні ковші вперше будуть облаштовані Цьогоріч вертикальне озеленення з’явиться ще й вздовж вулиці Козицького та Староміського мостувздовж вулиці Козицького від Соборної та вздовж Староміського мосту. Повне завершення робіт по вертикальному озелененню планується на початку червня», – каже головний спеціаліст департаменту комунального господарства Вінницької міської ради Леонід Демченко.

Також наразі у місті розпочалися роботи по покосу трави, приводять у належний стан клумби та зелені зони міста. Вже розгорнуто кущі троянд по проспекту Коцюбинського, на площах Музейній та Стуса, на Алеї закоханих у Центральному парку, загалом – більше семи з половиною тисяч квітів. Розглядається питання щодо впорядкування зелених зон у сквері Пирогова та на перехресті вулиць Гонти і Київської. А також, у комплексі з капітальним ремонтом підпірної стінки біля школи №2, облаштувати там зелену зону.

У червні планується відновити об’ємні клумби у вигляді крокодила та черепахи, які вже так полюбилися вінничанам. Також розглядається питання про створення ще однієї об’ємної клумби, яка матиме вигляд ретроавтомобіля та буде розташованою поблизу Західного автовокзалу на перехресті Барського і Хмельницького шосе. Нині розробляються схеми та ескізи по цьому об’єкту.



Переглядів: 4076
Поширень: 0