«Паркуйся за правилами» під таким гаслом громадські активісти спільно з працівниками Державтоінспекцією, проводили роз’яснювальну роботу з водіями автомобілів, які порушували правила зупинки транспортних засобів на вулицях міста Вінниці.

Чимало звернень, від водіїв громадського транспорту, надходить на адресу Державтоінспекції, щодо порушень правил зупинки автомобілів в центральній частині міста.

Через значну кількість автомобілів, які паркуються поблизу магазинів та кафе, створюються ускладнення у русі автобусам та тролейбусам, що призводить до незручностей при посадці і висадці пасажирів, а інколи створення аварійних ситуацій.

Сьогодні у центрі Вінниці громадські активісти з ДАІшниками розклеювали наліпки на неправильно припарковані автівки

Сьогодні по вулиці Соборній громадські активісти спільно з працівниками ДАІ розклеювали на транспортних засобах спеціальні наліпки «Зупинка заборонена», на яких зазначається пункт правил дорожнього руху, який порушив водій та відповідальність згідно адміністративного кодексу України. За дане порушення передбачена відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 255 до 340 гривень.

Сьогодні у центрі Вінниці громадські активісти з ДАІшниками розклеювали наліпки на неправильно припарковані автівки

З початку року працівниками Державтоінспекції м. Вінниці складено більше трьох сотень адміністративних протоколів за порушення правил зупинки транспортних засобів. Притягуючи до відповідальності порушників ми не завжди отримуємо бажаний результат, тому працівники ДАІ в більшості випадків проводять саме роз’яснювальну роботу щодо необхідності дотримання правил дорожнього руху. Сьогодні громадськість спільно з працівниками ДАІ провели акцію «Паркуйся за правилами» та розклеїли більше сотні наліпок на транспортні засоби, які стояли з порушенням правил дорожнього руху на вулицях Соборній, Грушевського та Театральній. Такими заходами ми сподіваємось змінити ставлення водіїв до правил дорожнього руху, зазначив начальних Державтоінспекції Вінниччини Павло Солоненко.

Сьогодні у центрі Вінниці громадські активісти з ДАІшниками розклеювали наліпки на неправильно припарковані автівки

Самі ж автомобілісти та пішоходи позитивно реагували на проведення таких заходів та вважають, що це більш дієвий метод зміни свідомості учасників дорожнього руху до виконання правил дорожнього руху ніж накладення штрафів.



Переглядів: 4274
Поширень: 0