На початку цього року у Вінниці розпочалося формування автоматизованої інформаційної системи квартирного обліку «АС Квартоблік». Вона дозволить більш прозоро проводити облік вінничан, які потребують поліпшення житлових умов та розподіл житлової площі, а також – спростить саму процедуру роботи з обліковими даними. Наразі система вже наповнена на 85 %. Вона продовжує наповнюватися і паралельно – вже працює. Про це йшлося на черговому засіданні виконкому.

Протягом 2012 –2014 років у Вінниці було проведено перереєстрацію облікових справ громадян. За її результатами на квартирному обліку при виконкомі міської ради перебувають 1786 сімей. За два останні роки 23 вінницькі родини, які потребували поліпшення житлових умов, отримали квартири. Серед них – учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, учасники бойових дій в Афганістані, інваліди війни та військовослужбовці, звільнені в запас.

Як зазначив в. о. директора департаменту житлового господарства міської ради Олег Лаврік, наразі у Вінниці продовжує наповнюватися автоматизована інформаційна система квартирного обліку «АС Квартоблік». До системи вносяться дані облікових справ громадян, які потребують поліпшення житлових умов. На сьогодні вона вже на 85 % наповнена. Попри те, що система продовжує наповнюватися, вона вже діє. Система дозволить забезпечити прозоре ведення обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов. А також – прозорість в розподілі житлової площі. Крім того, система спростить роботу з обліковими справами людей цієї категорії.

Наразі у Вінниці вже створено Фонд житла міської ради для тимчасового проживання громадян та Соціальний житловий фонд для людей, які потребують соціального захисту. Розпочаті роботи по наповненню Маневрового фонду міської ради, до якого входитимуть житлові приміщення для тимчасового проживання певних категорій людей. Серед них – люди, у квартирах чи будинках яких необхідно проводити капітальний ремонт через аварійність, але розпочати ці роботи неможливо без відселення мешканців. Також Маневровим фондом можуть користуватися люди, житло яких визнане аварійним згідно рішення виконкому міської ради та люди, житло яких постраждало від пожежі, стихійного лиха або інших ситуацій техногенного характеру і жити у ньому без проведення ремонту неможливо.



Переглядів: 3921
Поширень: 0