Нещодавно у Центрі адміністративних послуг «Прозорий офіс» (Вишенька) з’явилася ще одна послуга – тут можна зареєструвати громадське об’єднання. Крім того, можна внести запис про саморозпуск, реорганізацію або припинення діяльності цієї структури. Також до переліку послуг, які надаються у вінницьких Прозорих офісах, додалася ще реєстрація великовантажних транспортних засобів, які не підлягають експлуатації на дорогах загального користування.

У Вінниці розширився перелік послуг, які можна отримати через Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс». Відтепер у територіальному відділенні на Вишеньці можна зареєструвати громадське об’єднання, або ж припинити його діяльність. Цим займаються реєстратори сектору легалізації громадських організацій Реєстраційної служби Вінницького міського управління юстиції. У Прозорому офісі їм надано два робочих місця, де вони приймають відвідувачів згідно загального графіка роботи Центру адміністративних послуг. Раніше прийом по цим питанням вівся у Вінницькому міському управлінні юстиції, що по вулиці Грушевського, у досить незручних як для самих працівників, так і для відвідувачів умовах.

«У Прозорому центрі мікрорайону Вишенька можна отримати дублікат оригіналу свідоцтва про реєстрацію громадського об’єднання та його статуту, внести до Реєстру громадських об’єднань відомості про відокремлений підрозділ громадського об’єднання. Також у цьому Центрі приймають повідомлення про зміни до статуту, складу його керівних органів, уповноважених представляти громадське об’єднання та зміну його місцезнаходження. Можна внести і зміни у найменування об’єднання, його мету тощо», – розповідає перший заступник директора департаменту адміністративних послуг Євген Іщук.

Якщо громадська організація прийняла рішення про саморозпуск, реорганізацію або припинення своєї діяльності, записи до Реєстру громадських об’єднань про ці рішення можна внести також через Прозорий офіс.

Крім того, тепер у Центрі та всіх його територіальних відділеннях надають послуги по відомчій реєстрації, перереєстрації, зняттю з обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів, які не підлягають експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування. Йдеться про екскаватори, катки, трактори, бульдозери тощо. Ці послуги надають працівники Територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області згідно загального графіку роботи Центру та його відділень.

«На сьогоднішній момент через вінницький Центр адміністративних послуг ми фактично забезпечуємо повний спектр послуг державних органів виконавчої влади, окрім кількох напрямків. Серед яких – реєстрація місця проживання та видача закордонних паспортів. Але зараз розглядається можливість впровадження надання і цих послуг вінничанам у приміщеннях Прозорих офісів», – зазначає Євген Іщук.



Переглядів: 4010
Поширень: 0