11 січня 2016 року, випускник історичного факультету Донецького національного університету Олексій Мацука звернувся з пропозицією до керівництва ДонНУ щодо перейменування навчального закладу в національний університет імені Василя Стуса.

Минулого тижня рішення щодо перейменування Донецького національного університету було прийнято шляхом відкритого голосування. Участь в якому взяло 105 членів трудового колективом навчального закладу, серед них не лише викладачі і працівники навчального закладу, а й 12 представників студентства. Дві третини голосів отримала пропозиція щодо надання університету імені поета Василя Стуса.

За словами ректора ДонНУ Романа Гринюка, наступним кроком стане звернення до родини Василя Стуса та до Міністерства освіти та науки України. «Ми звернемось з проханням погодити надання назви і внести його до статуту університету. Це відбудеться вже на цьому тижні», - наголосив ректор ДонНУ Роман Гринюк.

Василь Стус – один із найактивніших представників українського культурного руху шістдесятників, гордість не тільки Вінниччини, Донецького національного університету, а всієї України, адже народився поет у Вінницькій області, а навчався у Донецькому національному університеті, який тепер знаходиться у м. Вінниця.



Переглядів: 2984
Поширень: 0