Змагання організовані Вінницьким осередком міжнародної студентської організації BEST (Board of European Students of Technology) за підтримки Генерального партнера змагань – компанії САН ІнБев Україна, медіа-партнера – тижневого журналу «Країна», а також Профкому ВНТУ. Змагання вже стали доброю традицією нашого університету, з кожним роком вони стають ще більш популярними серед студентів.

European BEST Engineering Competitions – це найбільші інженерні змагання між студентами технічних університетів Європи. Для студентів це унікальна можливість проявити свій талант, винахідливість, кмітливість, оригінальне мислення, а також позмагатися з іншими студентами ВНТУ за право представляти наше місто на Національному етапі змагань.

Щоб прийняти участь, усім бажаючим студентам ВНТУ потрібно було зібрати команду і зареєструватися на сайті http://ebec.org.ua/.

Цього року змагалися 12 команд в двох категоріях Теam Design і Case Study.

Team Design – вирішення певного технічного завдання командою протягом обмеженого проміжку часу. Результатом проведення конкурсу є наявність пристрою, що виконує необхідні функції для розв’язання поставленої задачі. Завдання для даної категорії може охопити різноманітні області інженерних дисциплін: електротехніку, електроніку, механіку, гідравліку, радіотехніку тощо.

Case Study – вирішення аналітичних завдань, детальне дослідження певного об’єкта, проблеми, процесу, що має чіткі часові та просторові межі. Зазвичай вирішуються питання управлінської діяльності або технічної сфери. Надаються всі дані, необхідні для розв’язання поставленої задачі, завдання може носити специфічний характер, що стосується проблем та розробок компанії. Результати досліджень команди представляють шляхом проведення презентації.

В категорії Team Design командам було надано два завдання – побудувати макет будинку, в якому працюватиме сигналізація, освітлення кожної кімнати (а їх повинно було бути не менше 4) та акустична система та створити мультиплікацію, тривалістю не менше хвилини, на вільну тему та за власним сюжетом, використовуючи фотокамеру мобільного телефонна, пластилін та макет будиночка.

Команди представили оригінальні будиночки та цікаві відео – всі були в захваті від результатів роботи учасників.

А командам категорії Case Study було надано 4 завдання, три з яких складено організаторами:

  • розробити план термінової діяльності (до 120 годин) для врятування потерпілих внаслідок землетрусу на Гаїті за допомогою виданої інформації;
  • переобладнати фургон Fiat Dukato на фургон для подорожей, розрахований на перебування в ньому сім’ї з чотирьох осіб, серед яких двої дітей віком до 15 років;
  • скласти план залучення коштів для будинку-інтернату, в якому перебувають діти особливими потребами.

Одна з команд зробила скриньку для благодійних внесків, яку організатори змагань передадуть дитячому будинку, що знаходиться під Вінницею.

Останнє завдання «Соціальна відповідальність споживання алкоголю» було надано представником Генерального партнера змагань – компанії САН ІнБев Україна. Команди представили цікаві рекламні проекти та стратегії формування соціальної відповідальності.

Змагання тривали 4 дні, напружена боротьба за перемогу розпочалась ще з першого дня. Кожного дня команди Case Study отримували на стільки несподівані бали за свої проекти, що важко було здогадатися, хто переможе. Оцінювання команд категорії Теam Design відбувалося в останній день змагань.

В п’ятницю, після кількох годин роботи та презентації були оголошені переможці. Ними стали команди «I OPTIMUS PRIME» (категорія Теam Design) – представники ІнРТЗП та «ЕБЕЦ» (категорія Case Study) – представники ІнМТ. Саме вони будуть представляти Вінницю на Національному етапі інженерних змагань, що відбудеться у Києві 9-13 квітня.

Бажаємо переможцям гідно представити наше місто на наступному етапі та нових інженерних звершень!


 



Переглядів: 4057
Поширень: 0