Прізвище Веретинський вболівальники футболу добре знають. За Вінницьку професійну футбольну команду майстрів «Нива»/ФК «Вінниця» грали у різні роки з таким прізвищем три футболісти. Це - батько Анатолій Миколайович, його сини Олег та Андрій. Батько виступав навіть за збірну молодіжну Радянського Союзу і «Локомотив» (Москва).

Наразі мова піде за Андрія, улюбленця вболівальників десятиріччя 2000-х років, який грав нападником або атакуючим напівзахисником, а в організаційному плані виконував роль головного диспетчера. Та й ще довготривалий час був капітаном команди. Андрій Веретинський багаторазово визнавався фахівцями і вболівальниками кращим гравцем «Ниви».

Кореспондент зустрівся з Андрієм і задав йому низку питань.

Андрій Веретинський- Андрію, де ви і як?

- По – перше, дуже шкода, що у Вінниці щезла професійна футбольна команда. Я наразі граю за футбольну команду Погребища. В мене тепер інше життя. Підростають два сини, 7 – річний Іван і 3-річний Максим.

- Як ви оцінюєте Вінницький футбол 2000-х років?

- Було дуже добре. На стадіон ходили тисячі вболівальників. Пам’ятаєте, в одному з сезонів, коли тренером був знаний Володимир Безсонов «Нива» у 1-й лізі навіть успішно вела боротьбу за повернення у Прем’єр – лігу. (тоді «трошки» не вистачило для цього – авт.).

- Якби нині вам надійшло запрошення грати у професійній команді, чи вдалося б «потягнути»?

- Безсумнівно, «потягнув». Адже я тримаю себе у належній спортивній формі (автор зустрівся з Андрієм на водно – спортивній базі «Спартак на Південному Бузі і сумнівів в цьому не виникло). Але… я вважаю це недоцільним. Мені вже 32 роки і подальше життя тепер не повязую з «великим» футболом. Наразі вже мій син Ваня займається футболом, - тренується у футбольній ДЮСШ Блохіна Бєланова у тренера Валерія Базалицького.

- Ви хочете, щоб в нього теж була спортивна кар’єра футболіста – професіонала?

- Його ніхто не змушує. Це вже, як получиться.

- Як ви оцінюєте сьогоденне турнірне становище ФК «Вінниця», яка грає у чемпіонаті України в аматорській лізі?

- Як вкрай складне. Адже відставання від 2-го, прохідного у фінальну «пульку», місця наразі сягає 8 очок, а до кінця групового турніру лишилося всього три тури, хоча в нашої комакнди і є одна гра у запасі (Нагадаємо, для продовження боротьби по шляху повернення у професійний футбол 2-ї ліги необхідно, як перший етап, здобути 1, 2 або 3 місце в аматорському чемпіонаті України, - авт.).

- Щасти вам.



Переглядів: 7892
Поширень: 0