Розпочалася весняна частина великого футболу, зокрема, у 1-й лізі. Проте у Вінниці, як, наприклад, ще весною 2012 року його наразі немає. Вболівальникам вочевидь не вистачає «живого» майстерського футболу. А по «ТБ – ящику», футбол навіть найкращого гатунку, міжнародного рівня, не може замінити натуральну гру.

Нагадаємо, весною минулого року, переформатувавши майже повністю склад команди, Вінницька «Нива» спромоглася зіскочити з передостаннього «вилітного» місця, на якому вона опинилася через безпорадну гру у 1-й половині чемпіонату 2011/2012рр. та стрімко піднятися на 13-е. Набір очок весною був на рівні шостої команди 1 – ї ліги. Вінницькі вболівальники потягнулися на стадіон, подивитися, що то є, нова команда?

Бійцівська гра «нивівців» стала довподоби глядачам і вони щиро дякували гравцям і керівництву команди за збереження місця у 1-й лізі та й ще за гідне місце у середині турнірної таблиці. Проте, 5 липня минулого року через недостатнє фінансування «Нива» знялася з участі у чемпіонаті України.

«Що і як» наразі у «нивівців» минулорічного весняного складу запитуємо колишнього воротаря команди та її капітана, тривалого кумира публіки, а з весни 2012 року спортивного директора команди Олександра Гайдаржі. Зазначимо, Олександр закінчив кар’єру діючого футболіста у 2011 році.

Олександр Гайдаржі- Олександре Захаровичу, чи можете ви сказати, як хлопці влаштувалися «після 5 липня»?

- Вони грають за сильні футбольні клуби 1 ліги. І грають в «основі»! Це стосується, зокрема, воротаря Ганєва, - він в Алчевську, Немчанінов у Кіровограді, майстер спорту Пасічніченко грає за Кременчук, Піцик та Бідний грають за ФК «Одеса», Волчков у молдавській команді «Ністру».

- А чим наразі займаєтесь ви та останній головний тренер «ниви» Олег Остапенко?

- І я, і Олег наразі є тренерами дитячо – юнацької футбольної спортшколи «Прем’єр – Нива», що діє на стадіоні СК «Нива» (колишня назва – «Хімік» - авт.). Тренуємо юних футболістів 2000 р.н.

- «Гуляють» розмови про намір у керівництва Професійної футбольної ліги (ПФЛ) щодо реорганізації 2-ї ліги, чи не так?

- Є така думка. Але вона поки що на рівні розмов.

- В чому саме вона полягає?

- У тому, щоб об’єднати у 2-й лізі і команди майстрів, що наразі в ній грають, і кращі команди колективів фізкультури України. Проте, підкреслюю, поки що ніякого рішення немає. Тільки неофіційні обговорення.

- Тобто, при сильній команді зі статусом колектива фізкультури, як, наприклад, наразі ФК «Вінниця», що створена на базі команди «Держслужбовець», є для вінниччан шанс вже влітку побачити матчі команд майстрів 2-ї ліги, чи не так?

- Зараз ще важко сказати щось конкретне.



Переглядів: 4990
Поширень: 0