Ураховуючи гостру ситуацію в державі та стан забезпечення соціального захисту осіб, які переселилися з тимчасово окупованої території АР Крим та зон проведення антитерористичної операції, вирішення питання щодо забезпечення їх тимчасовим житлом є вагомим й актуальним.

Жмеринською міжрайонною прокуратурою встановлено, що на території різних сільських громад району перебуває понад 10 житлових будинків з господарськими будівлями й присадибними земельними ділянками, які залишились без власників і знаходяться як у задовільному, так і у напівзруйнованому стані. За словами міжрайпрокурора Володимира Семенюка, наразі, два з них, що пустували тривалий час після смерті власників, за заявами прокуратури судом визнано відумерлою спадщиною та передано територіальній громаді с. Рів.

За іншими випадками проводиться вивчення інформації з метою звернення до суду.

Довідково:

Відповідно до п.п.1-3 ч.9 ст.11 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» органи місцевого самоврядування в межах своїх повноважень інформують місцеві державні адміністрації про можливі місця і умови для тимчасового проживання/перебування внутрішньо переміщених осіб, про стан інфраструктури, довкілля у таких місцях; надають у тимчасове безоплатне користування внутрішньо переміщеним особам з комунальної власності житлові приміщення, придатні для проживання (за умови оплати особою відповідно до законодавства вартості комунальних послуг), а також вирішують питання щодо набуття відповідно до законодавства внутрішньо переміщеними особами за місцем їх фактичного перебування прав на земельну ділянку із земель комунальної власності.



Переглядів: 2666
Поширень: 0