Сьогодні в цеху ремонтів Ладижинської ТЕС разом із ладижинцями працюють 24 енергетика-ремонтника із Зуївської ТЕС. Люди, які були вимушені виїхати з рідного міста через бойові дії, отримали роботу, житло, їх діти вже пішли до школи в Ладижині.

Обидві станції входять до складу компанії ДТЕК, керівництво якої прийняло рішення дати можливість енергетикам працевлаштуватися там, де це можливо. Тож, Ладижинська ТЕС взяла на роботу бригаду ремонтників із Зугресу.

На Ладижинській ТЕС продовжують працевлаштовувати переселенців з Донбасу

«Висококваліфікований персонал, наші колеги, які зараз опинилися у вкрай складній ситуації, будуть працювати на Ладижинській станції. Робота – то головна можливість для людей гідно вистояти в цій ситуації, – каже в. о. директора Ладижинської ТЕС Олександр Березницький. – Енергосистема України готується до роботи в осінньо-зимовий період цього року. Зрозуміло, що зруйновані бойовими діями на Донбасі мости, залізничні колії швидко відновити не вдасться, то ж теплові станції сходу не зможуть цієї зими працювати на повну. Від готовності енергоблоків нашої станції працювати на межі можливостей – залежатиме багато в чому енергопостачання містам і підприємствам України».

Андрій Поліщук, старший майстер цеху ремонту енергетичного обладнання Зуївської ТЕС:

«Добре, що на станції знайшлася робота для нас. До речі, роботи чимало. Зараз на фінальній стадії поточний ремонт блоку №6, потім розпочнемо ремонт блоку №5. Навантаження на енергоблоки Ладижинської ТЕС зросте цієї зими, то ж обладнання має бути готове на всі 100%».

На Ладижинській ТЕС продовжують працевлаштовувати переселенців з Донбасу

У Андрія дві дитини – син і донька. Вони пішли до Ладижинської школи у 7 та 1 класи відповідно. Як і всі 35 (вчора прибули ще) нових школярів, діти Андрія Поліщука отримали у подарунок від ДТЕК та працівників теплової станції новеньку шкільну форму, рюкзаки і шкільне приладдя.

Едуард Купріянов, старший майстер з ремонту турбін ДТЕК Зуївської ТЭС:

«На станції нас взяла під своє крило бригада турбіністів. Так вийшло, що старший майстер – мій колишній одногрупник, вчилися разом у Києві. Тож, тепер працюємо пліч-о-пліч заради миру».

На Ладижинській ТЕС продовжують працевлаштовувати переселенців з Донбасу

Раніше ми повідомляли, що до Ладижина ДТЕК почав перевозити переселенців з міста Зугрес, що на Донеччині.



Переглядів: 4132
Поширень: 0