За словами начальника УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області Івана Наумова, в ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції задокументували два факти розкрадання лісу на території Вінницької області.

Посадові особи одного з лісогосподарських підприємств здійснювали вирубку без спеціального дозволу на використання лісових ресурсів та порушуючи вимоги нормативних актів, які регулюють порядок рубки дерев у лісах. За попередніми даними оперативників директор підприємства давав своїм підлеглим вказівки на здійснення вирубки без надання лісорубного квитка. Внаслідок таких дій була здійснена незаконна вирубка 69 дерев цінних та промислових порід на загальну суму 425 тисяч гривень.

На Вінниччині виявили незаконну вирубку лісу на 600 тисяч гривень

У іншому районі Вінниччини правоохоронці на місці порубки затримали майстра лісу та лісника, які незаконно без відповідних дозволів зрізали 40 дерев різних порід на суму 170 тисяч гривень. Як пояснили самі зловмисники, вони не встигли провести вирубку лісу в той час, коли діяв лісорубний квиток.

За фактами розкрадання лісових ресурсів відкрито кримінальні провадження за ст. 246 (незаконна порубка лісу), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України. Максимальне покарання за такі правопорушення позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.



Переглядів: 4364
Поширень: 0