Сьогодні 75 % багатоквартирних житлових будинків в країні потребують капітального ремонту, а отже – і термомодернізації. І без ефективного власника житла це питання вирішити дуже складно. Про це під час круглого столу на тему: «Як вдвічі зменшити енергоспоживання і позбавитися газової залежності?» сказав директор Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Мінрегіону України Сергій Кушнір.

«Споживання і втрати теплової енергії в більшості багатоквартирних будинків в Україні в 3-3,5 рази перевищують європейські стандарти. Одна з причин цього - відсутність ефективного власника житла», - зазначив він.

Термомодернізацію житлових будинків зможе забезпечити лише ефективний власник житла, - Сергій Кушнір

З метою вирішення цієї проблеми Мінрегіон розробив законопроекти «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» та «Про житлово-комунальні-послуги», які стимулюватимуть власників житла більш ефективно розпоряджатися своїм майном.

Зазначені закони вже подані Урядом до Верховної Ради України.

«Ми сподіваємося, що Верховна Рада цього скликання розгляне їх в першому читанні, що дасть можливість прискорити їхнє прийняття в подальшому», – сказав Сергій Кушнір.



Переглядів: 3990
Поширень: 0