Сьогодні, 29 вересня, рідні та близькі, військовослужбовці Вінницького гарнізону й вінничани провели в останню путь двох льотчиків — командира екіпажу військо-транспортного літака Ан-26 Дмитра Майбороду та помічника командира екіпажу Дмитра Шкарбуна.

У Вінниці провели в останню путь двох льотчиків військово-транспортного літака Ан-26

14 липня 2014 року літак Ан-26 № 19 бригади військово-транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України, що дислокується на Вінниччині, виконував завдання з перевезення вантажів та десантування парашутним способом матеріально-технічних засобів. Близько 12.00 він був збитий проросійськими терористами в районі м. Краснодон Луганської області. На жаль, командиру та помічнику командира екіпажу врятуватися не вдалося. Вони до останнього трималися за штурвал та вирівнювали літак доти, доки шестеро військовослужбовців крилатого екіпажу не врятувалися.

У Вінниці провели в останню путь двох льотчиків військово-транспортного літака Ан-26

Спочатку прощання відбулося на летовищі, де вишикувався особовий склад Гавришівської транспортної бригади. Урочисто винесли прапор підрозділу і Державний стяг. Представник командування Повітряних Сил Збройних Сил України разом з командиром бригади розповіли про героїчний вчинок двох прекрасних людей, вірних друзів, відважних офіцерів та першокласних льотчиків, які пожертвували своїм життям заради товаришів. Кожен з присутніх по черзі підходив до труни і прощався з бойовими побратимами, віддаючи військову честь. Ніхто не міг стримати сліз. Урочистим маршем авіатори пройшли, віддаючи шану загиблим льотчикам.

Церемонія прощання продовжилась у фойє 60 будинку офіцерів. Рідні, друзі, колеги, керівництво міста та області, керівний склад Командування Повітряних Сил Збройних Сил України, які прийшли висловити співчуття рідним і близьким загиблих та вшанувати їх пам’ять, принесли траурні вінки та живі квіти.

У Вінниці провели в останню путь двох льотчиків військово-транспортного літака Ан-26

Після прощання процесія вирушила до місця поховання — на Алею Слави Центрального кладовища.

Вічна пам’ять загиблим Героям!



Переглядів: 6947
Поширень: 0