За принципової позиції прокуратури області суб’єкту господарювання доведеться погасити заборгованість по сплаті пайової участі у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури на суму понад 500 тис гривень

Після опрацювання прокуратурою Вінницької області суб'єктів господарювання, розташованих на території м. Вінниці та області з питань дотримання ними вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» виявлено окремих з них, які, всупереч вимог Закону тривалий час не виконують свої зобов'язання в частині сплати коштів у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури.

За втручання прокуратури Вінницької області власником ресторану-готелю, розташованого у центрі м. Вінниці, сплачено основну суму заборгованості в сумі 301 тис гривень.

У подальшому прокуратурою Вінницької області скеровано до суду позов про стягнення з нього ж обов’язкових платежів за несвоєчасне виконання вимог Закону та умов, укладеного договору про сплату коштів у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Вінниці.

Рішенням Вінницького міського суду сума коштів, яка підлягає сплаті власником закладу була безпідставно зменшена.

За апеляційною скаргою прокуратури Вінницької області апеляційним судом Вінницької області вказане незаконне рішення Вінницького міського суду переглянуте, а сума, яку буде додатково стягнуто в примусовому порядку до місцевого бюджету за несвоєчасне виконання власником ресторану-готелю вимог Закону та умов, укладеного договору, збільшено з 5 тис гривень до 240 тис гривень.

Таким чином, за принципової позиції прокуратури Вінницької області, бюджет міста поповниться на суму 541 тис гривень.



Переглядів: 2440
Поширень: 0