За останні 10 років кількість ОСББ у Вінниці зросла більш як втричі. Щороку в середньому з’являлося близько 30 нових об’єднань співвласників багатоповерхових будинків – людей, які вирішили взяти на себе відповідальність задля ефективного управління своїм будинком. Але бум ОСББ розпочався після прийняття Верховною Радою закону про управління багатоквартирними будинками. У 2016 році співвласники уже майже 80 вінницьких багатоповерхівок вирішили об’єднатися. А на сьогодні у місті до складу таких об’єднань входять 503 житлові будинки. Тобто, фактично у кожній 4-й багатоповерхівці міста створено ОСББ. Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив міський голова Сергій Моргунов.

"За останні роки міська рада та її виконавчий комітет прийняли низку рішень по підтримці об’єднань. Діє кілька інструментів підтримки. Найефективніший, як показує практика, - капітальний ремонт одного із видів конструктивних елементів за рахунок міського бюджету. Мешканці самі обирають, що їм необхідно зробити – дах, фасад чи замінити мережі. Виконати інші ремонтні роботи, в тому числі і з підвищення енергоефективності, можна і за програмою співфінансування. Коли місто бере на себе 70% витрат. Якщо минулого року скористалися цими можливостями 27 ОСББ, то з початку 2017- уже 38. Безкоштовний ремонт отримали 29 ОСББ, а взяли участь у програмі співфінансування 9 об’єднань. Сума підтримки ОСББ з міського бюджету лише цього року склала понад 10,5 млн грн.

У Вінниці майже в кожній четвертій багатоповерхівці створено ОСББ

Найважливіше те, що люди, об’єднані в ОСББ, ставляться до свого будинку інакше – вони по-справжньому дбають про своє спільне майно і вболівають за проведену ними роботу. Є чимало прикладів, коли, завдяки сусідському ентузіазму та наполегливості, будинок перетворюється на зразковий. І такий вибір на користь комфорту та самостійності у вирішенні комунальних питань з кожним роком роблять все більше містян", - написав Сергій Моргунов.



Переглядів: 1948
Поширень: 0