Другий день поспіль у Вінниці з візитом перебуває делегація муніципалітету Маріуполя, яка переймає досвід роботи Прозорих офісів, Цілодобової варти, медичних закладів, а також в питанні проведеної в місті у 2012 році транспортної реформи. Вчора ввечері міський голова Сергій Моргунов показав меру прифронтового міста Вадиму Бойченко, як у Вінниці ремонтуються дороги, зокрема, як ведеться ремонт Староміського мосту. Під час спілкування з журналістами Вадим Бойченко поділився враженнями від вже побаченого у Вінниці та розповів, які практики були б цікавими для впровадження у Маріуполі.

«Перше, що мене вразило, коли я вийшов з потягу, це чистота Вінниці. Я одразу зустрів жінку, яка в 5 годин ранку дуже акуратно маленьким віничком і совком збирала сміття. Чесно кажучи, дуже хочеться, щоб таке було і в Маріуполі. Ми рухаємося в цьому напрямку. І тому приїхали отримати передовий досвід, який має передове місто України, - каже мер Маріуполя. - Ще один напрямок, який дуже важливий для мене як для міського голови, - це транспортна реформа. Вона болюча для кожного міста. Ви цей шлях пройшли, і хочу сказати, що в якійсь мірі розбалувані в гарному сенсі цього слова. Бо так точно, як сьогодні рухаються трамваї у Вінниці, я не бачив ще в жодному місті України. Нам дуже хочеться, щоб так було і в Маріуполі. Що ще сильно надихнуло, і це для мене дійсно передовий досвід, я дивився інші міста і наше місто-побратим Львів, і мені здавалося, що там з точки зору медицини самий високий рівень. Але я сьогодні подивився вашу реанімацію і такого рівня я не бачив навіть у європейських країнах. Пишаюся вашими досягнення і хочу, що цей шлях ми пройшли з меншими помилками. Бо будь-який досвід – це завжди якість нерівності, дуже хочеться, щоб той досвід, який ви маєте, з’явився і в Маріуполі».

Також Вадим Бойченко розповів, що команда муніципалітету Вінниці абсолютно відкрита і охоче ділиться власними напрацюваннями, бо зазвичай, коли міста мають якийсь гарний досвід, – вони неохоче розповідають про це: «Я сьогодні побачив відкриту команду, руку допомоги. І дуже сподіваюся, що ваша команда також приїде до Маріуполя, тому що у нас є теж, що показати».

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов зазначив, що у Маріуполі достатньо дієвою є програма «Безпечне місто», а це те, над чим Вінниця сьогодні також працює. Тому ця тема є цікавою для нашого міста для обміну досвідом.



Переглядів: 4028
Поширень: 0