Після тритижневого тестування в Прозорому офісі по вул. Замостянській, 7 запроваджено нову адміністративну послугу – оформлення паспортів громадянина України (в тому числі у вигляді ID-картки) та паспорту громадянина України для виїзду за кордон. Отримати послугу можуть всі вінничани, незалежно від місця реєстрації. Закордонний паспорт в Прозорому офісі можуть отримати мешканці усієї області.

Процедура оформлення документів стандартна. В Прозорому офісі вона займатиме орієнтовно 20 хвилин. За цей час відбувається сканування паперів, людина фотографується, залишає відбитки пальців та електронний підпис тощо.

«За доручення міського голови Сергія Моргунова, ми постійно працюємо над вдосконаленням системи надання адміністративних послуг в наших Прозорих офісах. Це дає можливість нашому місту утримувати позицію лідерів в Україні і в цьому напрямку. Сьогодні маємо можливість запропонувати нову послугу через наш Прозорий офіс – це прийом документів на виготовлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон та їх видача. Таку можливість органи місцевого самоврядування отримали в рамках децентралізації. На сьогоднішній день ця послуга доступна в Прозорому офісі «Замостя». До кінця року відповідне обладнання плануємо встановити ще у двох центрах – «Старе місто» та «Вишенька», – розповіла директор департаменту адміністративних послуг міської ради Ірина Копчук.

В одному з вінницьких прозорих офісів можна оформити паспорт громадянина України та закордонний паспорт

Однією з перших, хто звернулась для оформлення паспорту у Прозорому офісі стала 15-річна Світлана Романюк. «Декілька тижнів тому, у Фейсбуці, я побачила новину, що в Прозорому офісі вже можна замовити паспорт громадянина України. Мені 15 років, і я знаю що вже маю право отримати паспорт. Тому і вирішила скористатись нагодою та звернулась у Прозорий офіс», - каже Світлана.

В Прозорому офісі можна не лише вперше отримати паспорт громадянина України, а й замінити документ (в тому числі на ID-картку), оформити його у разі втрати тощо. Для молодих людей, які оформляють паспорт вперше, ця послуга безкоштовна. В інших випадках вартість послуг встановлена законодавчими актами.

В одному з вінницьких прозорих офісів можна оформити паспорт громадянина України та закордонний паспорт

Перелік документів, які необхідні для оформлення паспорту, незабаром будуть розміщені на офіційному сайті міської ради в розділі «Прозорий офіс». Для юних вінничан, які отримують документ вперше – в перелік входить свідоцтво про народження та паспорти батьків. Для оформлення ID-картки має бути ще ідентифікаційний код.

Для отримання закордонного документу потрібно мати лише паспорт громадянина України, ідентифікаційний код та квитанцію про сплату. Державна міграційна служба, здійснює контроль за дотриманням вимог щодо правильності прийнятих документів та відповідності їх нормам чинного законодавства.

В одному з вінницьких прозорих офісів можна оформити паспорт громадянина України та закордонний паспорт

Ірина Копчук додає, що запровадження цієї послуги в Прозорому офісі вдалось в тому числі за рахунок достатньо гарної співпраці з Державною міграційною службою Вінницької області та безпосередньо з відділом державної міграційної служби, який розташований на Замості. «Ми почали в тестовому режимі працювати з 22 лютого. На сьогоднішній день програма випробувана, техніка працює. Тому ми сьогодні вже можемо працювати в звичайному режимі, і я запрошую всіх вінничан отримати ці послуги у нашому Прозорому офісі», - каже Ірина Копчук.

Нагадаємо, що з серпня у Прозорому офісі «Замостя» всі бажаючі можуть урочисто зареєструвати шлюб. А з жовтня у територіальному відділенні «Старе місто» (Брацлавська, 85) запрацював Вінницький міський сервісний центр з питань реєстрації транспортних засобів та видачі посвідчень водія. Також запроваджено новий сервіс – «Мобільний адміністратор», який дозволяє викликати працівника Прозорого офісу додому.



Переглядів: 6211
Поширень: 0