Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

На нараді присутні обговорили питання розподілу коштів субвенції з державного на місцеві бюджети для будівництва (придбання) житла для родин загиблих бійців АТО.

«Вінницька область отримала субвенцію з державного бюджету у розмірі 7 мільйонів 80 тисяч гривень для компенсації придбання житла сім’ям загиблим учасникам антитерористичної операції на Сході та інвалідам І і ІІ групи. В попередні роки ми займалися питанням придбання. Це завжди було непросто, адже часто членам родин або не підходило житло, або вони хотіли переїхати в інший населений пункт. Тому процедура була довгою і складною. Цьогоріч механізм отримання компенсаційних коштів значно змінено. Зараз родина відкриває в Ощадбанку рахунок, на який надходить певна сума і протягом року має придбати житло. Однак, кошти можна витратити не лише на купівлю оселі, а й на нотаріальні послуги. Наш обов’язок перерахувати до кінця року кошти на рахунок, і ми це зробимо обов’язково», - наголосив посадовець.

Вінниччина отримала понад 7 млн.грн. від держави для забезпечення житлом родин загиблих у зоні АТО

За словами Андрія Гижка, в кожному районі області створені робочі групи, що подали свої пропозиції стосовно кандидатур, які перебувають у черзі та мають право на одержання такого житла. «Кожна родина отримає різну суму, в першу чергу це залежить від кількості членів сім'ї. Першим компенсацію отримає той, хто раніше став на квартирний облік», - зазначив посадовець.

«Сьогодні ми маємо повний перелік тих, хто потребує поліпшення житлових умов, або придбання нового. Є дві категорії – це сім’ї загиблих учасників АТО та інваліди І і ІІ групи. В свою чергу, сім’ї загиблих учасників у зоні АТО ділиться на чотири своєрідні категорії. До І категорії відносяться дружини та неповнолітні діти загиблих (вони будуть забезпечуватись в першу чергу), ІІ-га категорія – неповнолітні діти загиблих бійців, що самі стоять на черзі, ІІІ – батьки загиблих і VI – повнолітні діти, що самостійно стають на квартирний облік».



Переглядів: 3014
Поширень: 0